Šport > Zimski športi
67 ogledov

Slovenija brez finalista

Tim Mastnak Epa
Slovenski deskarji na snegu so bili neuspešni na prvi tekmi svetovnega pokala.

Uvodna tekma svetovnega pokala v deskanju, paralelni veleslalom v Carezzi, se je končala z zmagoslavjem Rusa Andreja Soboljeva in Čehinje Ester Ledecke. Pri moških sta drugo in tretje mesto odšla v Švico, zasedla sta ju Nevin Galmarini in Dario Caviezel, pri ženskah je bila druga Nemka Ramona Hofmeister, tretja pa Avstrijka Ina Meschik.

Za slovensko reprezentanco se nova sezona svetovnega pokala ni začela spodbudno. Na paralelnem veleslalomu se nihče izmed Slovencev ni uvrstil v izločilne boje, v kvalifikacijah je bil še najboljši Tim Mastnak, ki je zasedel 20. mesto. Pri moških je bil Rok Marguč 28., Jure Hafner 29., Črt Ikovic 56., pri ženskah je Gloria Kotnik zasedla 26. mesto.

Novo priložnost za dokazovanje bodo imeli varovanci Izidorja Šušteršiča že v petek in soboto, ko bosta v Cortini d'Ampezzo na vrsti še en paralelni veleslalom in tudi paralelni slalom. V Cortini bo nastopil tudi dobitnik dveh kolajn iz zadnjih olimpijskih iger Žan Košir, Tržičan, ki je imel zdravstvene težave, je zadnjič tekmoval v lanski sezoni na Rogli, to je bila njegova edina tekma po marcu 2015, na njej pa je zasedel tretje mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.