Šport > Zimski športi
93 ogledov

Če se po jutru dan pozna ...

sport 11.02.14. Tim - Kevin Ravnjak, slovenski deskar, olimpijske igre Soci, Tim Epa
Slovenski zimski športniki že tekmujejo.

Slovenski deskar prostega sloga Tim-Kevin Ravnjak je dobro začel novo sezono svetovnega pokala. Na tekmi v novozelandski Cardroni je nastopil v finalu snežnega žleba in zasedel četrto mesto, uvrstitve pa so zabeležili tudi Kaja Verdnik in Eva Kralj na 24. oziroma 25. mestu ter Tit Štante na 33. mestu.

Zaradi vremenskih pogojev deseterica deskarjev v polfinalu ni nastopila, temveč se je takoj pomerila s šesterico tekmovalcev, ki so si pred 24. urami zagotovili neposredno vozovnico v finale. Tim-Kevin Ravnjak v prvi vožnji ni vozil po željah, saj so mu sodniki namenili oceno 36,25, v drugo pa mu je šlo precej bolje, prejel je oceno 81,00, kar je na koncu pomenilo četrto mesto.

Na zmagovalni oder sta prišla dva japonska tekmovalca in predstavnik Švice. Zmagal je Juto Tocuka (93,25), drugi je bil Ajumu Hirano (92,25), tretji pa Patrick Burgener (88,50). Ravnjaku je s tem rezultatom uspel dober start v sezono 2017/18, dosegel je tudi najboljši rezultat na tekmah svetovnega pokala. Pred tem je bil v snežnem žlebu dvakrat sedmi in sicer v letih 2011 in 2013 v finski Ruki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.