Šport > Zimski športi
87 ogledov

Mastnak in Kotnikova zadovoljna

Tim Mastnak Epa
Deskarji na snegu so z drugim paralelnim veleslalomom končali tekme svetovnega pokala na Rogli.

V ženski konkurenci je slavila Nemka Ramona Theresia Hofmeister, v moški pa je bil najboljši Avstrijec Benjamin Karl.

V moški konkurenci je Karl v finalu premagal Bolgara Radoslava Jankova. Tretje mesto si je v malem finalu zagotovil Roland Fischnaller. Najboljši Slovenec je bil tudi tokrat Tim Mastnak, spet je zasedel osmo mesto. Žan Košir je bil deveti, Rok Marguč 22., Jure Hafner pa 34. Gloria Kotnik je zasedla deseto, Iva Polanec 45., Sara Goltes pa 46. mesto.

Dopoldanske kvalifikacije so za slovenski tabor obetale precej več, kot so bili končni dosežki. Predvsem v moški konkurenci. Žan Košir, ki je bil na Rogli že štirikrat na stopničkah, je dosegel najhitrejši čas, a imel malo smole, saj je v osmini finala dobil reprezentančnega kolega Tima Mastnaka. Celjan progo na Rogli pozna do zadnje malenkosti, kar je tudi izkoristil in premagal dobitnika dveh kolajn iz Sočija.

"Kakšnega večjega razočaranja ni. V finalu ni slabega tekmeca, če me je že moral kdo premagati, je najbolje, da me je Tim. Jaz peljem svojo zgodbo naprej, če sem bil lahko najboljši v kvalifikacijah, pomeni, da sem še zraven. Na tem bom tudi gradil. O zdravstvenih težavah je bilo že veliko povedanega, zdaj lahko rečem, da če se sam tako odločim, jih na progi ne čutim," po izpadu v osmini finala ni bil preveč razočaran junak prejšnjih olimpijskih iger.

Tržičan, ki se na sobotni tekmi ni uvrstil v izločilne boje, je po porazu z Mastnakom reprezentančnemu kolegu napovedal zmago, a napovedi se niso uresničile. Osmi s sobotne tekme je tudi tokrat izpadel v četrtfinalu, za malenkost ga je premagal avstrijski zvezdnik tega športa Benjamin Karl.

"Včeraj sem bil osmi, danes sem si želel več, mislim, da je to povsem normalno. Tudi zmagati bi se dalo, kar kaže tudi dvoboj s poznejšim zmagovalcem Karlom, ki sem ga izgubil le za štiri stotinke. Z zadnjega loka sem prišel previsoko, zato nisem imel prave hitrosti, tu sem izgubil te stotinke. Glede na potek letošnje sezone, v katero sem vstopil s pomanjkanjem treninga zaradi poškodbe reber, lahko rečem, da se stvari odvijajo v pravo smer. Ti dve osmi mesti in tudi dosežki v kvalifikacijah potrjujejo, da sem blizu najboljših. Moram biti zadovoljen. Hvala tudi navijačem, pritisk zaradi domače tekme name vedno dobro deluje," je dejal Mastnak, ki je z dosežki z Rogle le še potrdil normo za svoje prve olimpijske igre.

Za njegovega sokrajana Roka Marguča velja, da se še ni znebil prekletstva domače proge, kjer ne more in ne more do odmevnega rezultata. Letos je na obeh tekmah končal že po kvalifikacijah, na drugi tekmi je zasedel 22. mesto, to pa predvsem zaradi napake v spodnjem delu kvalifikacijske vožnje, po prvi je imel z osmim časom dober izhodiščni položaj. Jure Hafner je tekmovanje končal že po prvi kvalifikacijski vožnji.

Gloria Kotnik | Avtor: FIS/Facebook FIS/Facebook

Kotnikova tekmovala v bolečinah

Nekoliko večje apetite je imela tudi četrtuvrščena s prve tekme Gloria Kotnik. Tudi ona je kvalifikacije odlično začela, na rdeči progi zabeležila najboljši čas, nato pa nazadovala na deseto mesto. V osmini finala je nato izgubila dvoboj proti Avstrijki Sabine Schöffmann.

"Moj cilj je bil, da se v kvalifikacijah uvrstim v prvo polovico finalistk, tako da bi lahko vsaj v osmini finala izbirala progo. Začela sem dobro, bila v prvi vožnji najhitrejša, a bila v drugi slabša. Očitno je včerajšnja tekma pustila nekaj posledic. Danes sem se zbudila z bolečinami v kolenu, kar se mi je na tekmi zagotovo poznalo, tudi pri samozavesti. Vsekakor pa me veseli, da sem zdaj dovolj hitra, da se stalno uvrščam med najboljših 16, kar je dobra osnova za naprej," se z Rogle v domače Velenje dobre volje vrača Kotnikova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice