Slovenkama bo od zdaj še dosti težje

Foto: Epa
Foto: Epa
Švedi in Finci vendarle gredo na Tour de Ski, kjer bodo v sprintu nevarni tekmeci slovenskima šampionkama.
Oglej si celoten članek

Na novoletni turneji smučarjev tekačev v Italiji in Švici bodo nastopili tudi tekmovalci iz Švedske in Finske, so danes sporočili iz smučarskih zvez teh držav.

Ne bo pa Norvežanov, ki so se zaradi nevarnosti pandemije novega koronavirusa že pred časom odpovedali nastopom na decembrskih tekaških tekmah svetovnega pokala in na turneji.

Smola Anamarija Lampič kljub zlomljeni palici na stopničke!

V finski ekipi, v njej bo pet tekačic in šest tekačev, bosta glavna aduta Krista Parmakoski in Iivo Niskanen.

"Decembra smo trenirali doma in to bo dobra priprava pred našim glavnim ciljem, svetovnim prvenstvom v Oberstdorfu," je za televizijo YLE povedal glavni finski trener Teemu Pasanen.

V švedski ekipi bo manjkala zvezdnica Charlotte Kalla; kot je pojasnil glavni trener Švedske Anders Bystrom, še ni nared po okrevanju po okužbi z novim koronavirusom, pripravlja pa se za SP. V postavi je osem Švedinj, tudi Ebba Andersson, Frida Karlsson in Linn Svahn, pri moških je v ekipi tudi veteran Calle Halfvarsson.

Finska in Švedska nista imeli predstavnikov na nedavnih tekmah svetovnega pokala v Davosu in Dresdnu. Takrat so sledili nordijskim sosedom Norvežanom, ki so zaradi varnosti odpovedali vse nastope, vključno s turnejo.

Smučarski tek Slovenki na stopničkah!

Turneja bo v začetku januarja potekala v švicarskem Val Müstairju ter v italijanskih prizoriščih Toblach in Val di Fiemme, kjer bosta nastopali tudi slovenski šampionki Eva Urevc in Anamarija Lampič, ki bosta tako imeli dosti težje delo v močno okrepljeni konkurenci.

Začela se bo 1. januarja v Münstertalu, 16. izvedba pa se bo zdaj že tradicionalno končala 10. januarja po osmih etapah z vzponom na Alpe Cermis.

Pristal v kehi Drakonska kazen za dvakratnega olimpijskega prvaka

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.