Šport > Zimski športi
1451 ogledov

Anamarija Lampič kljub zlomljeni palici na stopničke!

Anamarija Lampič Profimedia
Smučarska tekačica Anamarija Lampič je odličnem nastopu v polfinalu v odločilni tekmi po smoli s palico v napetem finišu osvojila stopničke.

Anamarija Lampič je na tekmi svetovnega pokala v smučarskih tekih v nemškem Dresdnu osvojila tretje mesto, potem ko je že kmalu po začetku finalne tekme imela težave s palico, saj se ji je ta zlomila. 

Nekaj časa je skušala korak s tekmicami držati le z eno palico, ko pa ji je eden od članov ekipe ob progi končno ponudil novo palico, se je spustila v dir za najhitrejšimi. Prebila se je skoraj v ospredje in tik pred ciljno črto je celo izgledalo, da bo osvojila drugo mesto, nato pa je bila povsem na črti spretnejša Američanka Sophie Caldwell Hamilton, ki je iztegnila nogo in po fotofinišu osvojila drugo mesto. 

Na prvo mesto se je uvrstila Švicarka Nadine Faehndrich, ki je imela najboljši čas že v polfinalu. 

"V kvalifikacijah sem videla, da sem močna, a se nisem počutila kot bi se morala, bila sem zakrčena, tako kot tudi v četrtfinalu in v polfinalu. V finalu pa sem takoj videla, da sem dobro startala, da mi gre res dobro, a žal sva se s tekmico malo zapletli, polomila se je palica. A rekla sem si 'Ne, ne bom zadnja, grizla bom.' Hitro sem palico odvrgla, dobro, da je bil Rok na tistem ovinku, hitro je stekel čez, da sem lahko vzela palico. Do obrata sem morala priti zraven, po možnosti sem želela še kakšno prehiteti, ker gre potem na polno. Točno tako je bilo, naredilo se je malo luknje. Morala sem gristi, čeprav je bilo težko teči z drugo palico, ker ni imela takšnega paščka kot sem ga vajena. Če ne bi zlomila palice bi se danes borila za prvo mesto," je dan povzela Lampičeva.

Druga naša predstavnica Eva Urevc je nastopila zelo suvereno in v polfinalni skupini osvojila četrto mesto, vendar je na koncu za tri desetinke zaostala za finalom. Skupno je dosegla osmo mesto. 

Pri moških je Janez Lampič izpadel v četrtfinalu. Luka Markun je bil v kvalifikacijah 36. in je trideseterico zgrešil za 56 stotink, med 69 tekači pa je bil blizu tega dosežka tudi tretji Slovenec Vili Črv, ki je bil 37.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • corlaydrug 05:31 20.december 2020.

    www︎.︎tweom︆.︆com - oddličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks