Šport > Zimski športi
215 ogledov

Lampičeva znova v prvi petnajsterici

Anamarija Lampič Epa
Lampičeva 14. na 10 km v Davosu, druga zmaga zapored za Rosie Brennan.

Slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič je na tekmi za svetovni pokal v Davosu v Švici v teku na 10 km v prosti tehniki dan po drugem mestu v sprintu zasedla 14. mesto. Tako kot na sobotnem sprintu je zmagala Američanka Rosie Brennan, Lampičeva je zaostala minuto in 20,7 sekunde. Eva Urevc, druga Slovenka, je bila 26. (+2:03,9).

Drugo mesto je osvojila Rusinja Julija Stupak (+34,0), tretje pa Američanka Hailey Swirbul (+40,5). Brennanova je po dveh zaporednih slavjih v dveh dnevih prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku pokala, Lampičeva je napredovala na sedmo mesto.

Dan po njeni premierni zmagi v pokalu je Brennanova slavila še na razdalji in to prepričljivo, več kot pol minute je bila pred tekmicami. Američanke so dodobra izkoristile odsotnost treh skandinavskih tekaških velesil. V soboto je bila v sprintu peta, mesto pred Urevčevo, še Sophie Caldowell Hamilton.

Anamarija Lampič Svetovni pokal Šport Prve stopničke za Slovenko v tej sezoni

Na 10 km pa je dvojno slavje ZDA preprečila Stupakova, med deseterico pa je bila še najboljša ameriška tekačica zadnjega obdobja Jessie Diggins. Tudi Rusija je imela trojico med deseterico, četrta je bila Natalija Neprjajeva, šesta pa Tatjana Sorina.

Brennanova se je zavihtela tudi na vrh skupnega seštevka po njenem najboljšem vikendu v karieri, v kateri je bila pred to sezono na zmagovalnem odru le dvakrat, obakrat v olimpijskem Lillehammerju, in sicer decembra lani in leta 2015.

Lampičeva je bila najbližje vrhu po prvem merjenju časa, ko je bila po 2,2 km na 11. mestu, pozneje pa se je ves čas gibala okrog 14. mesta, ki ga je osvojila na koncu.

Urevčeva je dan po izenačenem najboljšem dosežku v karieri v pokalu v zadnjih dveh kilometrih pridobila eno mesto in zaključila kot 26.

Ob 14.30 bo že tekma tekačev na 15 km, prav tako v prosti tehniki, med 79 nastopajočimi je na startni listi od Slovencev le Vili Črv.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.