Slovenke na domačem SP do prve zmage

Foto: twitter Slovenia Volleyball odbojka
V Ljubljani se je začelo svetovno odbojkarsko prvenstvo igralk do 23 let.
Oglej si celoten članek

Slovenke, ki pred domačimi gledalci ciljajo visoko, so tekmovanje začele odlično, v svoji prvi tekmi po novih pravilih - te bodo na tem prvenstvu preizkušali - so v skupini A po vsega 56 minutah igre s 4:0 (15:11, 15:10, 15:10, 15:8) premagale Argentino.

Nekaj težav so imele v dvorani Stožice le na začetku tekme, ko pa so se znebile treme in so zaigrale vsaj približno, kot znajo, so zanesljivo zmagale. Boljše so bile v vseh elementih, iz napada so dosegle 28, z blokom devet, s servisne črte deset, z napakami tekmic pa 13 točk. Same so storile 14 napak, dobile štiri ase, vse že v prvem nizu.

Najučinkovitejši igralki v slovenski vrsti sta bili Iza Mlakar s 14 in Lana Ščuka z devetimi točkami, pri tekmicah je Antonela Fortuna dosegla 15 točk. Tina Grudina je dosegla štiri blok točke, Eva Mori pa tri ase.

Slovenija na SP nastopa v postavi: Eva Mori, Darja Eržen, Ana Marija Vovk, Pia Blažič, Maja Pahor, Iza Mlakar, Lana Ščuka, Ela Pintar, Špela Marušič, Saša Planinšec, Anita Sobočan, Tina Grudina.

V ponedeljek bodo izbranke Alessandra Chiappinija pomerile z Dominikansko republiko. V skupini bodo sledile še tekme s Kitajsko, Tajsko in Egiptom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.