Šport
211 ogledov

Slovenke na domačem SP do prve zmage

odbojka twitter Slovenia Volleyball
V Ljubljani se je začelo svetovno odbojkarsko prvenstvo igralk do 23 let.

Slovenke, ki pred domačimi gledalci ciljajo visoko, so tekmovanje začele odlično, v svoji prvi tekmi po novih pravilih - te bodo na tem prvenstvu preizkušali - so v skupini A po vsega 56 minutah igre s 4:0 (15:11, 15:10, 15:10, 15:8) premagale Argentino.

Nekaj težav so imele v dvorani Stožice le na začetku tekme, ko pa so se znebile treme in so zaigrale vsaj približno, kot znajo, so zanesljivo zmagale. Boljše so bile v vseh elementih, iz napada so dosegle 28, z blokom devet, s servisne črte deset, z napakami tekmic pa 13 točk. Same so storile 14 napak, dobile štiri ase, vse že v prvem nizu.

Najučinkovitejši igralki v slovenski vrsti sta bili Iza Mlakar s 14 in Lana Ščuka z devetimi točkami, pri tekmicah je Antonela Fortuna dosegla 15 točk. Tina Grudina je dosegla štiri blok točke, Eva Mori pa tri ase.

Slovenija na SP nastopa v postavi: Eva Mori, Darja Eržen, Ana Marija Vovk, Pia Blažič, Maja Pahor, Iza Mlakar, Lana Ščuka, Ela Pintar, Špela Marušič, Saša Planinšec, Anita Sobočan, Tina Grudina.

V ponedeljek bodo izbranke Alessandra Chiappinija pomerile z Dominikansko republiko. V skupini bodo sledile še tekme s Kitajsko, Tajsko in Egiptom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.