Šport
115 ogledov

Nizozemke premočne, upanje splavalo po vodi

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca OZS/Facebook Slovenke ne bodo zaigrale na svetovnem prvenstvu.
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se je s porazom poslovila od upanja za uvrstitev na svetovno prvenstvo.

Ženska odbojkarska reprezentanca Slovenije je v četrtem kolu dodatnega kvalifikacijskega turnirja za nastop na svetovnem prvenstvu doživela tretji poraz. Tokrat najhujšega, saj jo je v Rotterdamu domača vrsta Nizozemske povsem nadigrala, zmagala je s 3:0 (16, 11, 16). Slovenke so s tem izgubile tudi teoretične možnosti za napredovanje na prvenstvo.

Slovenke so se uglednim tekmicam enakovredno upirale le na začetku nizov. V prvem so celo vodile za štiri točke točke (5:1), po vodstvu pa so Slovenke povsem odpovedale pri sprejemu, gostiteljice so jih ujele, do konca niza pa so številni gledalci videli enosmerni promet.

V drugem nizu je upor trajal do izida 4:5, nato pa so domače osvojile sedem zaporednih točk. Tudi v tretjem nizu sta bila pri na peti točki ekipi izenačeni, nato pa se je spet pokazala kakovostna premoč domače ekipe, tako da negotovosti ni bilo, čeprav so gostje ob koncu nekoliko zmanjšale zaostanek.

Slovenke so imele le 32 odstoten sprejem, Nizozemke so dosegle 12 asov, od tega pet Celeste Plak, katere začetni udarci so bili za izbranke Alessandra Ciapoinija nerešljiva uganka. Domače, ki so doslej prav vse tekmice ugnale s 3:0 in so si že zagotovile prvo mesto, so si lahko privoščile, da na igrišče ni stopila njihova najboljša igralka Lonneke Slötjes.

V nedeljo se bo Slovenija, ki je doslej premagala le Grčijo, pomerila še s Češko, tekma bo odločala le o četrtem mestu.

Kvalifikacije za SP v odbojki (sklepni del), 4. kolo:

Nizozemska - Slovenija 3:0 (16, 11, 16)
Daalderop, Plak po 12; Mlakar, Ščuka po 8.

Belgija - Bolgarija 0:3 (-17, -22, -19)
Češka - Grčija 3:2 (23, '22, 24, -16, 11)

LESTVICA:
1. Nizozemska 12 točk
2. Bolgarija 12
3. Belgija 5 
4. Slovenija 3
5. Češka 3
5. Grčija 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.