Šport
228 ogledov

Slovenija bo gostila naslednje EP

slovenija odbojka reprezentanca EPA
Naslednje evropsko prvenstvo v odbojki bo med drugim potekalo tudi v Sloveniji.

Na kongresu Evropske odbojkarske zveze (CEV) v Krakovu, ki poteka v času evropskega prvenstva, so odločili, da bo Slovenija skupaj s Francijo, Belgijo in Nizozemsko gostiteljica evropskega prvenstva za odbojkarje leta 2019. Na prvenstvu bo nastopilo 24 reprezentanc, Ljubljana pa bo poleg skupinskega dela gostila tudi četrtfinale in polfinale.

Poljska - Slovenija Padli domačini Šport Ko Slovenci utišajo 15.000 ljudi

Predsednik CEV Aleksandar Boričić je potrdil zgodovinsko odločitev, da bo evropsko prvenstvo, ki bo od 13. do 29. septembra 2019, hkrati potekalo v štirih državah - Franciji, Sloveniji, Belgiji in na Nizozemskem. To bo prvič, da bo tovrsten turnir potekal sočasno v štirih državah.

slovenija odbojka reprezentanca EP 2017 Šport Slovencem zmanjkalo sape, proti Rusom brez možnosti

Italija, Srbija in Črna gora so bile prve države, ki so združile moči za gostiteljstvo euroVolleyja že leta 2005, nato sta leta 2011 skupaj EP gostili še Avstrija in Češka. A organizacija prvenstva stare celine v kar štirih državah hkrati je precedens v zgodovini odbojke. Mesta, kjer bo turnir potekal, bodo države organizatorice objavile do konca leta, iz Odbojkarske zveze Slovenije pa so že sporočili, da bo turnir v Ljubljani.

Slovenski odbojkarji bodo tako dobili priložnost, da bodo novo vrhunsko uvrstitev lovili pred domačim občinstvom, v Ljubljani pa bodo, poleg skupinskega dela, tudi izločilni boji, vključno s četrtfinalom in polfinalom, le veliki finale bo v Franciji, so sporočili iz OZS.

Poljska - Slovenija Po veliki zmagi Šport Vzeli so jim že hotel, nato pa so ugnali domačine
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.