Šport
3439 ogledov

Dokončali športno svinjarijo, Slovenija brez elite

Slovenija, odbojka FIVB
Slovenska odbojkarska reprezentanca je ostala brez mesta med elito.

Slovenski odbojkarji so si na igrišču z zmago v drugem razredu svetovne lige priigrali preboj med elito, a so se odbojkarski veljaki odločili za spremembo sistema, kjer za malo in zanje komercialno nepotrebno Slovenijo ni mesta. Evropski podprvaki tako v naslednjem letu ostajajo zumaj šestnajsterice najboljših.

Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) Metod Ropret in pravni zastopnik OZS sta se v petek, 14. julija 2017, v Lozani udeležila sestanka pri predsedniku Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB) Aryju Graci, na katerem so jima bila predstavljena dejstva glede prihodnjega formata reprezentančnih tekmovanj.

odbojka Med elito Šport Izjemen uspeh slovenskih odbojkarjev

"Kot resnična so se izkazala namigovanja, da se svetovna liga FIVB World League ukinja in jo nadomešča novo, komercialno tekmovanje. V slednjem bo nastopalo 16 reprezentanc, med katerimi zaenkrat ni slovenske reprezentance. Gre za tekmovanje, ki temelji predvsem na komercialnih komponentah, ki jih opredeljuje velikost trga in ne športni rezultati," so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije.

Slovenija, odbojka Kapetan: Šport "Slovenija se ne zaveda, kaj smo storili" Tine Urnaut Skrivalnice Šport Veljaki svetovne zveze ne odgovarjajo Slovencem

Delegacija OZS je, tako načinu ustanovitve novega tekmovanja, kakor tudi njegovemu sistemu, izrazila svoje nasprotovanje. V naslednjih dneh bo OZS posredovala FIVB svoja pravna in poslovna stališča, ki bodo osnova za nadaljnje pogovore. OZS bo za zaščito svojih interesov v skrajnem primeru vložila tožbo proti FIVB pred Mednarodnim športnim razsodiščem (CAS) v Lozani.

Iz OZS so sporočili še, da bo predsednik OZS Ropret za dodatna pojasnila na voljo v sredo po novinarski konferenci pred turnirjema odbojke na mivki CEV Masters in CEV Satellite, ki ju bo Ljubljana gostila med 20. in 22. julijem.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca si je nastop v najmočnejši skupini svetovne lige priborila na igrišču, saj je konec junija v Avstraliji osvojila prvo mesto drugega razreda svetovne lige. S tem bi morala napredovati v prvi razred svetovne lige, a so se že pred finalom zaključnega turnirja pojavile govorice, da bo FIVB preoblikovala svetovno ligo oziroma ustanovila novo ligo, Slovenije pa med 16 reprezentancami ne bo.

Brazilija, Italija, ZDA, Kitajska, Srbija, Francija, Argentina, Iran, Poljska, Nemčija, Japonska in Rusija naj bi bila dvanajsterica držav, ki v naslednjih letih ne bi mogle izpasti iz najvišjega razreda, v katerem naj bi bile še Bolgarija, Avstralija, Kanada in Južna Koreja.

Komentarjev 4
 • Bostjan Rakovec 09:21 18.julij 2017.

  Zato je un makaronarski pezde Giani spizdu u Nemčijo k je vedu več k naši Kle se je pa delu tko finga kuko mu je žou

 • Avatar mike1968
  mike1968 07:24 18.julij 2017.

  Nikar se ne sekirajte preveč. Na Evropskem prvenstvu je potrebno dati vse od sebe in osvojiti naslov! S tem bomo vsem dokazali, da nismo muha enodnevnica in da smo ELITA! Naj imajo svojo ligo če hočejo!

 • antitrust 19:31 17.julij 2017.

  Hahaha, svašta

Sorodne novice