Šport
63 ogledov

"Slovenija se ne zaveda, kaj smo storili"

Slovenija, odbojka FIVB
Del slovenske moške odbojkarske reprezentance se je danes po 41 urah potovanja vrnil iz Avstralije, kjer je v nedeljo Slovenija na zaključnem turnirju drugega razreda svetovne lige osvojila prvo mesto. Kapetan Tine Urnaut je poudaril, da se še ne zavedajo, kaj so naredili, niti se tega ne zaveda Slovenija. Motivacije odbojkarjem ne manjka.

"Spomini so fantastični, ker smo naredili, kar smo v slovenski odbojki sanjali nekaj let. Ne zavedamo se, kaj smo naredili. Slovenija se ne zaveda, kaj smo naredili. Zadali smo si cilj, da se uvrstimo v prvo skupino, to smo dosegli v minimalnem času. To vsem nadaljnjim generacijam omogoča, tega mi nismo imeli, da se že vklopijo na tekmovanje, ko pridejo v člansko konkurenco in igrajo na najvišjem možnem nivoju. Slovensko odbojko smo popeljali v svetovni vrh," je dejal kapetan slovenskih odbojkarjev Tine Urnaut.

"Za nami je katastrofalna pot. Enainštirideset ur potovanja. Smo edina ekipa, ki je prepotovala tri kontinente, menjali smo časovna območja. Vse je bilo nastavljeno proti nam. Zadnje potovanje nam ni šlo na roko. Veselje zagotovo je, smo pa maksimalno izčrpani in hudi potrebni počitka," se je še na dolgo pot z nasmeškom uzrl vidno utrujeni Urnaut.

Slovenska odbojkarska reprezentanca si je z zmago prislužila napredovanje v prvo ligo svetovne lige, toda na poti do tega so se pojavila govorice, da Mednarodna odbojkarska zveza razmišlja o spremembi formata tekmovanja in da lahko Slovenija zaradi tega ostane brez mesta med elito v svetovni ligi.

"Do zdaj je bilo po pravilih, da se zmagovalec druge skupine uvrsti v prvo skupino. S kakovostjo igre smo pokazali, da si zaslužimo prvo skupino. Na strani svetovne zveze je, da ne spreminja pravil po nepotrebnem. Na naši zvezi pa je, da pritisne - in prepričan sem, da bo - in nam zagotovi tisto, za kar smo se borili," o neprijetnem zapletu meni Urnaut.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.