Slovenke na prvi tekmi klonile

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenske rokometašice EP odprle s porazom proti Dankam
Oglej si celoten članek

Slovenska rokometna reprezentanca je na svoji uvodni tekmi ženskega evropskega prvenstva v Herningu izgubila proti Danski s 23:30 (12:14). Slovenija se bo v nedeljo, 6. decembra ob 18.15 pomerila s Francijo, ki je na današnji prvi tekmi skupine A premagala Črno goro s 24:23 (11:12). Iz skupine A bodo napredovale tri od štirih reprezentanc. Slovenija je nazadnje v drugem delu nastopila na Madžarskem 2004, ko je osvojila deveto mesto, kar je tudi njena najboljša uvrstitev na dosedanjih šestih evropskih prvenstvih.

Slovenski selektor Uroš Bregar je v pomanjkanju kakovostnih krilnih igralk na desno stran postavil Barbaro Lazović, po rokometni izobrazbi sicer zunanjo igralko, poleg izkušene povratnice v slovensko reprezentanco pa še "prvo violino" Ano Gros ter Tjašo Stanko, Nino Zulić, Majo Svetik, Natašo Ljepojo in vratarko Amro Pandžić.

Slovenske rokometašice so bile v uvodnih sedmih minutah povsem enakovredne papirnatim favoritinjam. Po izidu 4:4 pa so se v slovenski ekipi pojavile prve razpoke, kar so Danke izkoristile in jim tri minute kasneje ušle za štiri gole (4:8). Slovenska zadrega je bila kratkotrajna, po delnem izidu 3:0 so po dveh golih Ljepoje in enem Lazovićeve povsem zadihale za ovratnik gostiteljicam zaključnega turnirja (7:8).

V nadaljevanju so malenkostno padle, v 20. minuti so znova zaostajale za štiri gole (8:12), dve minuti kasneje pa prvič na dvoboju za pet (9:14). V končnici prvega polčasa so se vendarle zbrale in ga končale z zaostankom dveh zadetkov (12:14).

Foto: Epa Elizabeth Omoregie

Bregarjeve varovanke so do 38. minute držale korak s trikratnimi evropskimi prvakinjami. A po izidu 17:19, ko so imele tudi napad za zmanjšanje zaostanka na en gol, niso bile kos visokemu ritmu, ki so ga vseskozi narekovale Danke. V 47. minuti je zaostanek narasel na sedem golov (18:25), tega primanjkljaja pa kljub nekaterim dobrim obdobjem v svoji igri do konca tekme niso nadoknadile.

V slovenski reprezentanci sta bili najbolj učinkoviti Barbara Lazović in Nataša Ljepoja, ki sta dosegli po pet golov, enega manj je prispevala Tjaša Stanko. "Borile smo se po svojih najboljših močeh, a gostiteljice turnirja so bile danes premočne. Med tekmo smo se jim nekajkrat približale, a nato naredile nepotrebne napake, kar so Danke izkoristile in nam ušle. Pred nami sta še dve tekmi, upam, da nam bo uspel preboj v drugi del tekmovanja," je po dvoboju dejala Ana Gros.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.