Slovenke sprva odlične, nato razočarane

Foto: Epa
Foto: Epa
Smučarske tekačice in tekači so se na SP v nordijskem smučanju merili v sprintu v drsalnem koraku.
Oglej si celoten članek

Slovenska smučarska tekačica Eva Urevc je bila peta v kvalifikacijah sprinta v drsalnem koraku na 52. svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v avstrijskem Seefeldu.  Za najhitrejšo, Švedinja Majo Dahlqvuist, je Urevčeva zaostala 1,95 sekunde. Druga je bila Švicarka Nadine Faehndrich (+1,04), tretja Švedinja Hanna Falk (1,31). Anamarija Lampič je bila sedma (+2,14), mesto za njo je končala Katja Višnar (+2,36), četrta Slovenka Alenka Čebašek pa je bila 16. (+4,81).

Vse štiri slovenske predstavnice so nato izpadle v četrtfinalu. V prvi končni odločitvi prvenstva se Katja Višnar, Eva Urevc, Alenka Čebašek in Anamarija Lampič niso prebile v polfinale in so ostale brez boja za odličja.

Zlato medaljo si je pritekla Norvežanka Maiken Caspersen Falla. V finalu je za 1,66 sekunde premagala Švedinjo Stino Nilsson, tretja je bila Norvežanka Mari Eide (+ 2,84).

Foto: Epa Maiken Caspersen Falla sprint Seefeld SP v nordijskem smučanju

Video Grozljivka v Innsbrucku: Skakalec se ni ustavil, treščil je v ograjo

Slovenski smučarski tekač Janez Lampič je bil 33. v kvalifikacijah sprinta v drsalnem koraku, Miha Šimenc pa je zasedel 34. mesto in sta izločilne boje zgrešila za dobro sekundo.  Najhitrejši je bil Šved Viktor Thorn, Rus Sergej Ustjugov je zaostal le za stotinko. Tretji je bil Norvežan Finn Haagen Krough (+0,54). Lampič je zaostal 8,31 sekunde, Šimenc pa 8,44.

Norvežan Johannes Klaebo si je zagotovil zlato medaljo na sprinterski preizkušnji. V finalu je za 23 stotink ugnal Italijana Federica Pellegrina, bron si je prismučal Rus Gleb Retivih (+ 1,37).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.