Šport > Zimski športi
393 ogledov

Slovenke sprva odlične, nato razočarane

sprint SP Seefeld Epa
Smučarske tekačice in tekači so se na SP v nordijskem smučanju merili v sprintu v drsalnem koraku.

Slovenska smučarska tekačica Eva Urevc je bila peta v kvalifikacijah sprinta v drsalnem koraku na 52. svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v avstrijskem Seefeldu.  Za najhitrejšo, Švedinja Majo Dahlqvuist, je Urevčeva zaostala 1,95 sekunde. Druga je bila Švicarka Nadine Faehndrich (+1,04), tretja Švedinja Hanna Falk (1,31). Anamarija Lampič je bila sedma (+2,14), mesto za njo je končala Katja Višnar (+2,36), četrta Slovenka Alenka Čebašek pa je bila 16. (+4,81).

Vse štiri slovenske predstavnice so nato izpadle v četrtfinalu. V prvi končni odločitvi prvenstva se Katja Višnar, Eva Urevc, Alenka Čebašek in Anamarija Lampič niso prebile v polfinale in so ostale brez boja za odličja.

Zlato medaljo si je pritekla Norvežanka Maiken Caspersen Falla. V finalu je za 1,66 sekunde premagala Švedinjo Stino Nilsson, tretja je bila Norvežanka Mari Eide (+ 2,84).

Maiken Caspersen Falla sprint Seefeld SP v nordijskem smučanju | Avtor: Epa Epa

Video Šport Grozljivka v Innsbrucku: Skakalec se ni ustavil, treščil je v ograjo

Slovenski smučarski tekač Janez Lampič je bil 33. v kvalifikacijah sprinta v drsalnem koraku, Miha Šimenc pa je zasedel 34. mesto in sta izločilne boje zgrešila za dobro sekundo.  Najhitrejši je bil Šved Viktor Thorn, Rus Sergej Ustjugov je zaostal le za stotinko. Tretji je bil Norvežan Finn Haagen Krough (+0,54). Lampič je zaostal 8,31 sekunde, Šimenc pa 8,44.

Norvežan Johannes Klaebo si je zagotovil zlato medaljo na sprinterski preizkušnji. V finalu je za 23 stotink ugnal Italijana Federica Pellegrina, bron si je prismučal Rus Gleb Retivih (+ 1,37).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice