Šport > Zimski športi
713 ogledov

Lažni skromnosti je odklenkalo

timi zajc Epa
Najboljši slovenski skakalec na prihajajočem svetovnem prvenstvu pričakuje vrhunsko uvrstitev.

Najboljši slovenski smučarski skakalec Timi Zajc, ki to zimo niza uvrstitve med najboljšo deseterico, poskrbel pa je tudi za edine slovenske posamične stopničke svetovnega pokala, ko je zmagal na letalnici v Oberstdorfu, je pred odhodom na svetovno prvenstvo v Seefeld sijal od samozavesti. Jasno in glasno je dejal: "Moj cilj je kolajna!"

peter prevc jernej damjan timi zajc willingen Orli Šport Odločna napoved trenerja pred začetkom SP

Prvo ime slovenske vrste bo komaj 18-letni skakalec, ki je že dokazal, da mu breme vlečnega konja ni pretežko. Dobro formo pred SP je Zajc potrdil tudi minuli konec tedna, ko je kljub napakam na obeh posamičnih tekmah v Willingenu končal med najboljšo deseterico.

Pravo znanje je pokazal v poskusni seriji, ko mu je uspel dober skok, s katerim je bil najboljši med vsemi. "Z vsem ne morem biti zadovoljen. S kar konkretnimi napakami sem bil med deseterico, kar pomeni, da sem res v dobri formi, saj bi bil brez napak precej višje. Na tekmi hočem preveč dodati, pa se mi nato skok podre. Morda moram biti malo bolj sproščen," je o svoji pripravljenosti pred SP povedal Zajc.

Skočiti brez napake bo njegova glavna naloga v Avstriji, če mu bo uspelo, se lahko vmeša tudi v boj za kolajne. Sam verjame, da je zanj kolajna realen cilj. "Mislim, da je kolajna realen cilj. Če naredim dva svoja najboljša skoka, sem lahko na stopničkah. Cilj imam dovolj visok, zdaj bomo pa videli, koliko mi ga bo uspelo uresničiti," je dejal mladi skakalec, ki bo prvič v karieri nastopil na SP, a kljub temu je pred tekmami zelo samozavesten.

Timi Zajc Oberstdorf 18-letnik Šport Velika čast za Timija Zajca

"V tem trenutku sem tudi lahko, glede na to, da se mi je skoraj na vsaki tekmi letos uspelo uvrstiti med najboljšo deseterico. Svoje cilje mi je uspelo uresničiti, stopničke sem osvojil ... Z nekaterimi skoki sem pokazal, da se lahko povzpnem tudi na najvišjo stopničko," je odvrnil Zajc, ki pravi, da sam bolj računa na veliko skakalnico v Innsbrucku, kjer ga prva tekma čaka v soboto.

"Veliko več imam motivacije, ker na SP štejejo le kolajne. Upam, da bom šel na tekmo kot na vsako drugo, sproščeno in z mislijo na dobre skoke," je dejal in dodal, da ima na letošnji Bergisel dobre spomine, čeprav je v prvo skočil zelo daleč, v finalu pa naredil veliko napako, a vseeno ostal v "top 10".

"Skakalnico dobro poznam, tudi poleti smo veliko tam trenirali, tako da jaz ne vidim problema. Menim, da sem ta čas v boljši formi kot nazadnje, ko smo bili v Innsbrucku, vsekakor pa sem bolj samozavesten," je razkril najboljši Slovenec to zimo.

Za moštveno tekmo meni, da imajo slovenski skakalci prav tako lepe možnosti za odličje: "Mislim, da lahko tudi na ekipni tekmi posežemo po kolajni. To smo dokazali. Kljub nekaterim napakam nam je uspelo priti na tretje mesto, tako da menim, da smo tudi v Innsbrucku lahko zelo visoko."

Skakalce po dveh tekmah na Bergislu nato čaka selitev na srednjo skakalnico v Seefeld, kje bo posamična tekma 1. marca, za konec skakalnega dela SP pa nato še tekma mešanih ekip. Večina naprave ne pozna dobro, sploh po prenovitvi so le redki tam skakali. Eden od njih je tudi Zajc, ki je pred leti tam osvojil alpski pokal: "Tekma mešanih ekip je morda res še ena priložnost več za kolajno, sam o tem sicer še nisem razmišljal, a naša dekleta dobro skačejo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice