Šport > Zimski športi
379 ogledov

Orli preizkusili napravo, Zajc z obilo rezerve

skoki Innsbruck SP v nordijskem smučanju Epa
Smučarski skakalci so v torek prvič preizkusili veliko skakalnico v Innsbrucku, kjer jih v petek čakajo kvalifikacije, v soboto pa prva končna odločitev svetovnega prvenstva.

Slovenci niso bili v ospredju, selektor Gorazd Bertoncelj je trening ocenil za delno uspešnega, eden od dolžnikov je tudi Timi Zajc, ki je imel 13. in 20. dosežek. "S svojimi skoki nisem najbolj zadovoljen, imam še kar nekaj rezerv. A tudi še dva dni časa, da to izboljšam," je po uvodnem dnevu treningov razmišljal 18-letni Zajc, ki mu je sinoči po treningu pripadla čast, da je na slavnostnem odprtju prvenstva v Seefeldu nosil slovensko zastavo.

Video Šport Grozljivka v Innsbrucku: Skakalec se ni ustavil, treščil je v ograjo

Najbolj razpoložen med slovenskimi skakalci je bil Žiga Jelar, ki je imel 19. in peti dosežek treningov. "Z današnjim treningom sem zadovoljen, še posebej z drugim skokom. Vem, da imam še nekaj manjših rezerv in se veselim jutrišnjega dne," je razmišljal Besničan.

Peter Prevc je imel 18. in 13. oceno treninga. "Trening se je začel zelo obetavno, danes sem zadovoljen. Upam, da se bo tako tudi nadaljevalo. Malo rezerve je še, ampak treba je iti postopoma," je dejal Prevc, ki ima sicer v svoji vitrini odličij že dve posamični kolajni s SP; obe je osvojil v Predazzu leta 2013.

Anže Lanišek je dosegel 15. in 27. oceno treninga, Jernej Damjan 12. in 28. oceno, Anže Semenič pa 23. in 41. oceno treninga.

"Uvodni dan treningov je bil delno uspešen, fantje so skakali precej mešano. Nekateri tekmovalci so bili zelo uspešni, med njimi Žiga Jelar, ki je bil v drugem skoku odličen, Peter je pokazal precej boljšo izvedbo, v prvi seriji treninga je tudi Jernej Damjan pokazal zelo dober skok," je trojico pohvalil glavni trener Bertoncelj in nadaljeval: "Timi Zajc je obakrat skočil zelo zadržano, z velikimi rezervami, tako da nismo zadovoljni in odločili smo se, da bo v četrtek izpustil drugi trening. Anže Semenič in Anže Lanišek imata pa oba še precej rezerve v skokih."

Najboljše skoke je na prvem treningu prikazal Švicar Killian Peier, na drugem pa je bil najboljši poljski šampion Kamil Stoch. Danes skakalce na Bergislu čaka nov dan treningov, v petek sledijo kvalifikacije, v soboto pa prva končna odločitev skakalnega dela prvenstva.

timi zajc Tako se govori Šport Lažni skromnosti je odklenkalo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice