Šport > Zimski športi
1192 ogledov

Nova uvrstitev na zmagovalni oder

Urša Bogataj Epa
Slovenska skakalka je v nekaj dneh še drugič stopila na stopničke.

Norvežanka Maren Lundby (126 in 125,5 m, 270,5 točke) je zmagala na tekmi za svetovni pokal smučarskih skakalk v nemškem Oberstdorfu in še povečala vodstvo v svetovnem pokalu pred domačinko Katharino Althaus. Ta je bila druga z vsega 0,4 točke zaostanka (124,5 in 128 m, 270,1), tretja je bila Slovenka Urša Bogataj (114,5 in 120,5 m, 244,1).

"S tekmo sem zadovoljna, v bistvu sem z rezultatom zelo zadovoljna. Morda takega razpleta nisem pričakovala na veliki skakalnici, ker v zraku še ne znam najbolje leteti. Upam, da se mi bo to uspelo naučiti, sicer pa sem danes res zadovoljna," je po tekmi dejala Bogatajeva.

Glavni trener, Zoran Zupančič, je bil vesel, da je zasijala luč na koncu tunela: "Glede na trening smo bili nad celotnim potekom tekme kar nekoliko začudeni. Spet smo bili preveč napeti, tekmovalke niso dale vse od sebe, vem da imajo še veliko rezerve. A bila je lučka na koncu tunela, Urša jo je danes izkoristila in ponovno vzela stopničke. Lahko gremo z dvignjeno glavo s same tekme. Vemo pa, da so rezerve in tudi ostale tekmovalke, ki danes niso dokazale svojega, vidijo, da lahko. Ne odstopajo zelo od Urše, ki je na zadnjih štirih tekmah pobrala štiri stopničke."

Nika Križnar je bila 18., Jerneja Brecl 20., Špela Rogelj 21., Maja Vtič pa 27. Katra Komar se ni uvrstila v finale in je končala na 31. mestu, drugi nastop je zgrešila za točko.

Po prvi seriji je vodila Althausova (134,1 točka) pred Lundbyjevo (133,7) in Nemko Ramono Straub (124,5 m 122,8), četrta je bila Bogatajeva (119,3). Straubsova je v drugi seriji pristala le pri 108 metrih in nazadovala na deveto mesto, s tem pa je na zmagovalni oder skočila Bogatajeva, ki je s 120,5 m drugič v karieri prišla med prvo trojico pokala. Prvič je na zmagovalni oder stopila pred dobrim tednom dni, ko je bil prejšnji petek na Ljubnem prav tako tretja.

Pred njo sta bili tedaj najboljša skakalka zime Lundbyjeva in najboljša v zgodovini Sara Takanashi iz Japonske. Slednja je bila tokrat četrta, 23,1 točko za slovensko skakalko. Razred zase sta bili Lundbyjeva in Althausova, slednja je le za las zaostala za svojo četrto zmago v sezoni.

V svetovnem pokalu sta na čelu Lundbyjeva (1268 točk) pred Althausovo (1023), na šestem mestu pa je prva Slovenka Križnarjeva (525). Oberstdorf bo v nedeljo gostil še eno tekmo.

Komentarjev 1
  • Avatar Bailevansa
    Bailevansa 00:46 17.februar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

Sorodne novice