Šport > Zimski športi
1826 ogledov

Stopničke in solze sreče pred domačimi navijači

ema klinec urša bogataj
Prve stopničke v svetovnem pokalu za slovensko skakalko.

Urša Bogataj je pred domačimi gledalci na skakalnici v Ljubnem osvojila tretje mesto in se tako prvič na tekmah svetovnega pokala uvrstila na stopničke zmagovalnega odra. Pred tem je bila njena najboljša uvrstitev med elito četrto mesto. Prav na tem mestu se je tokrat nahajala po prvi seriji, a ji je uspelo prehiteti Katharino Althaus. Po Nemkinem skoku so jo oblile solze sreče. Znova je vso konkurenco premagala Norvežanka Maren Lundby, ki je zabeležila že šesto zaporedno zmago, druga je bila Sara Takanaši.

"To sem si že dolgo želela, vedela sem, da se bo enkrat poklopilo. Uspelo mi je pred celo družino, pred vsemi najbližjimi, to je nekaj najlepšega," je bila po uspehu kariere presrečna Bogatajeva. V tej sezoni je dvakrat na stopničkah sicer stala tudi Ema Klinec, ki pa se bo po poškodbi kolena na skakalnice predvidoma vrnila šele avgusta.

Nika Križnar je z izjemnim drugim skokom z devetega napredovala na 6. mesto, do točk pa so prišle tudi preostale Slovenke. Špela Rogelj je bila 14., Jerneja Brecl 24., Katra Komar pa 25.

Urša Bogataj | Avtor: Profimedia Profimedia

Zoran Zupančič, glavni trener reprezentance, je bil po novih stopničkah, tretjih posamičnih v tej sezoni seveda zadovoljen: "Res smo lahko zelo veseli. Danes sem po dolgem času dobil rosne oči. Zelo sem vesel, da je to uspelo celotni ekipi, da je Urša uspela realizirati dva zelo dobra skoka. Dolgo je že čakala stopničke, mislim, da je bila prva na lestvici, ki si jih je zaslužila. Tudi Nika je že dolgo blizu, mislim pa, da ko bo prikazala dva taka skoka, kot je bil finalni, bo tam. Dve med šest, in še tri v točkah, to je super!"

Na Ljubnem bodo letos prvič izvedli tri tekme, v nedeljo bo še ena posamična, novost pa bo sobotna ekipna preizkušnja. Zupančič je za nastop na moštveni tekmi določil Bogatajevo, Križnarjevo, Rogljevo in Breclovo, ter odkrito napovedal lov na nove stopničke: "Le Nemke ta čas res odstopajo, tako da jutri merimo na nove stopničke. Če bodo dekleta nastopila tako, kot znajo, se lahko borimo tudi za drugo mesto. Gremo naprej!"

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice