Šport > Zimski športi
1403 ogledov

Slovenci močno oslabljeni, glavni adut ostaja doma

Timi Zajc Epa
Najboljši slovenski skakalec ta hip Timi Zajc s i bo po izjemnem vikendu v Oberstdorfu privoščil krajši odmor.

Osemnajstletni Timi Zajc je na prvi letošnji tekmi v smučarskih poletih šv Oberstdorfu pometel z vso konkurenco in se veselil svoje prve zmage v svetovnem pokalu.

Na preostalih dveh tekmah na nemškem prizorišču je osvojil devet in 13. mesto ter tako sklenil nadvse uspešen konec tedna.

Aktualni državni prvak ima za seboj naporno sezono, zato ne bo potoval na Finsko, kjer se bomo smučarski skakalci merili prihajajoči vikend. V Lahtiju bo manjkal tudi Domen Prevc, na skakalnice pa se bo vrnil nekdanji zmagovalec svetovnega pokala Peter Prevc.

"Timi Zajc na naslednji tekmi, tako kot Domen Prevc, ne bo nastopil, in to zaradi treh razlogov. Potrebuje počitek v tej naporni sezoni in po vikendu na letalnici, trening in testiranje nove opreme. Domnu Prevcu pa Lahti ne leži preveč," je pojasnil glavni trener slovenske reprezentance Gorazd Bertoncelj.

V Lahti bodo potovali Anže Lanišek, Anže Semenič, Jernej Damjan, Peter Prevc, Jurij Tepeš, Žiga Jelar in Bor Pavlovčič.

"Pred prvo tekmo v petek smo že vedeli, da Timi Zajc lahko zablesti na letalnicah. Ko se je to zgodilo, smo bili zelo veseli. Ne morem sicer reči, da se nam je kamen odvalil od srca, toda to je tudi prva zmaga novega vodstva," je dodal Bertoncelj.

Timi Zajc | Avtor: Epa Epa

"Vesel sem, da sem se dobro znašel na letalnici na svoji prvi tekmi na teh napravah. Po petih skokih prvi dan in nato poletih še v soboto in nedeljo sem čutil zadnji dan kar precej utrujenosti in mi bo počitek prav prišel. Moj cilj do konca sezone pa ostaja realen, želim biti med deseterico na posameznih tekmah," pa je povedal Zajc.

Šampanjca tokrat, zaradi preminulega Finca Mattija Nykänena, enega najboljših skakalcev v zgodovini, ki je umrl star 55 let, tokrat niso odpirali. So pa tekmovalci razrezali tradicionalno torto.

matti nykanen Smrt legende Šport "Ko je pil, je postal agresiven, prijatelji pa so ga provocirali"

Peter Prevc je pred vrnitvijo na skakalnico dejal, da mu je vadba po novem premoru na skakalnici in tudi v telovadnici prav prišla, da je to potreboval, upa pa tudi, da je stabiliziral skoke in si želi potrebne sproščenosti pred nadaljevanjem sezone. V prihodnje se takšnem premorom želi izogniti, priznal pa je, da se mu poškodba gležnja občasno še prikrade v spomin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice