Šport > Zimski športi
1232 ogledov

Rekorder pripravljen za vrnitev v svetovni pokal

Gregor Schlierenzauer Epa
Najuspešnejši smučarski skakalec se po nekajtedenski odsotnosti vrača na tekmah v Lahtiju.

Nekdanji svetovni prvak Gregor Schlierenzauer bo po desetih tednih odsotnosti na naslednji tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih nastopil konec tedna v Lahtiju na Finskem, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Devetindvajsetletni Avstrijec si nato želi nastopiti na domačem svetovnem prvenstvu v Seefeldu, ni pa prepričan, da mu bo uspelo.

"Sem optimističen in bom dal vse od sebe, da mi uspe. Seveda pa je tu še nekaj vprašanj, če mi bo uspelo priti tja," je Tirolec sporočil prek svojega bloga. Nekdanji serijski zmagovalec ima le še malo priložnosti, da se prebije v reprezentanco trenerja Andreasa Felderja, poleg tekmovanja v Lahtiju še teden dni pozneje v Willingenu.

"Moja pot bo enaka, ne glede na to, kako se bosta razpletli naslednji tekmi v svetovnem pokalu. Soočil se bom z vsemi izzivi, ki bodo pred mano. Če se z izidi ne bom prebil na SP, bom nadaljeval po tem tekmovanju," je dodal šestkratni svetov ni prvak.

Rekorder po številu zmag v svetovnem pokalu si je v začetku decembra slabem uvodu v sezono vzel premor. Tekmovalec, ki je zbral 53 zmag v svetovnem pokalu, več jih ima v svetovnem pokalu le Japonka Sara Takanashi (55), se je od začetka sezone le enkrat uvrstil v finalno serijo z 12. mestom v Ruki.

Svetovni prvak je bil petkrat ekipno, enkrat posamično, je dvakratni zmagovalec skupnega seštevka v svetovnem pokalu (2009, 2013), olimpijski moštveni prvak iz leta 2010 in zmagovalec novoletne turneje. Zadnjo zmago v svetovnem pokalu je slavil 6. decembra 2014 v Lillehammerju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice