Šport > Zimski športi
1823 ogledov

Zajc: Pred prvim skokom me je bilo strah

Timi Zajc Epa
"Letenje je res neverjetno," pravi novi slovenski zmagovalec v svetovnem pokalu.

"Bilo je zelo zanimivo, pred prvim skokom me je bilo na vrhu malce strah. V zraku pa sem zelo užival v vseh današnjih skokih. Je res en poseben občutek, ko tako dolgo letiš in ker te tako drži. Strah me je bilo malo le pred prvim skokom, nato sem vedno bolj užival. Sploh v finalnem je bil res poseben občutek, ko te nese tako daleč. Občutek na letalnicah je zelo zanimiv, nimaš kaj dosti za delati, lahko samo uživaš, nisi tako nervozen, kot na manjših skakalnicah. Letenje je res neverjetno!" je bil po svoji prvi tekmi in hkrati tudi prvi zmagi presrečen Timi Zajc.

Timi Zajc Poleti Šport Zajc ob prvi tekmi na letalnici že do zmage

Seveda je bil član Ljubno BTC zelo zadovoljen z današnjim razpletom: "Zelo sem zadovoljen, lepše ne bi moglo biti. Prejšnji vikend sem bil na stopničkah, zdaj sem zmagal. Za enkrat je res vse perfektno! Prvič sem letel, prvič zmagal, kaj vse sem danes doživel! To je res še en tak dan, ki ga ne bom nikoli pozabil. Danes sem uresničil še več, kot sem imel v mislih. Zelo dobro sem se znašel, v vsakem skoku sem nekaj nadgradil. To moram zdaj prespati in jutri oddelati podobno. Mislim, da sem danes najbolj užival, saj je bilo vse zame prvič, vse je bilo na novo. Ta vikend bo vse bolj preprosto, upam, da bom nadaljeval in da bom na naslednjih dveh tekmah med deseterico."

skakalnica Hramše, Timi Zajc Zajc Šport Tu se je kalil novi slovenski šampion Timi Zajc

Dober mesec dni po tekmi na veliki skakalnici v Oberstdorfu, je bil Gorazd Bertoncelj, glavni trener, zelo zadovoljen po prvi zmagi med svetovno elito: "Zmaga je vedno sladka. Veseli smo uspeha Timija in celotne ekipe. Po izjemnem poletu Timija v finalu smo računali, da lahko doseže stopničke, a to se je obrnilo še bolje, na zmago. Ostali naši tekmovalci so nastopili sledeče. Anže Semenič je v finalu naredil izjemen polet, šlo je celo tako daleč, da je predčasno skrajšal in ni naredil telemarka. Iz tega mora izhajati jutri in v nedeljo. Tudi Domen je v finalu precej izboljšal svoj dosežek in izvedbo, zadovoljni pa smo tudi z Anžetom Laniškom."

Jutri in v nedeljo bosta v Oberstdorfu še dve tekmi, obe z začetkom ob 16. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.