Šport > Zimski športi
3418 ogledov

Zajc ob prvi tekmi na letalnici že do zmage

Timi Zajc Epa
Nov izjemen uspeh Timija Zajca.

Mladi slovenski skakalec Timi Zajc se je še drugič zapored zavihtel na zmagovalni oder tekme za svetovni pokal. Ob svojem prvem nastopu na letalnici je v Oberstdorfu posegel celo po prvem mestu. Tako je postal prvi skakalec rojen v tem tisočletju, ki je premagal vse tekmece.

Skakalec iz Hramš je bil po prvi seriji šesti, nato pa je poletel do osebnega rekorda 233,5 metra in kljub slabemu doskoku prevzel vodstvo. Tekmeci za njim so imeli nato nekoliko slabše vetrovne pogoje, pihal je veter v hrbet, in so zaporedoma zaostajali. Ko je prvi po prvi seriji Poljak Kamil Stoch doskočil celo pod 200 metri, se je Zajc tudi uradno zapisal kot 13. Slovenec z zmago na tekmah svetovnega pokala.

"To je noro. Moja prva tekma na letalnici in zmaga. Pred tem niti nisem imel osebnega rekorda," je po tekmi dejal Zajc. "Nisem pričakoval, da lahko tako napredujem. Po prvi seriji nisem verjel, ker so imeli tekmovalci ob koncu prvih skokov vzgornik in kar lepo prednost. To so moje druge stopničke, upam, da bom na takšen način tudi nadaljeval. Gre za enega najlepših trenutkov moje kariere," je še dodal za nacionalno televizijo.

Ob Zajcu sta na zmagovalnem odru stala še Poljak Dawid Kubacki na drugem in domačin Markus Eisenbichler na tretjem mestu. Vodilni v svetovnem pokalu Japonec Rjoju Kobajaši, ki je decembra na veliki napravi v Oberstdorfu zapečatil poker zmag na novoletni turneji, je bil na letalnici šele 14. 

Med najboljšo trideseterico so se uvrstili še trije Slovenci. Anže Semenič je bil 19., Domen Prevc takoj za njim, Anže Lanišek pa je osvojil 24. mesto. Brez finala je danes na 35. mestu končal Žiga Jelar, že v kvalifikacijah pa sta obstala Tilen Bartol in Jurij Tepeš.

Na letalnici Heinija Klopferja bosta še dve tekmi; tako v soboto kot nedeljo bo prva serija ob 16. uri.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Timi Zajc | Avtor: Epa Epa

 

Komentarjev 3
  • vlado79 18:19 01.februar 2019.

    Ni le Timi zmagovalec. Zmagovalec je tudi Stare z izjavo, ki prekosi tudi Cimerotiča, češ, da Kasai ni bil še nobeno leto starejši kot letos.

  • Avatar Leon
    Leon 18:17 01.februar 2019.

    TIMI ....BRAVO . Zakaj morata moje veselje pokvariti komentatorja s svojim nehigienskim smrkanjem , hrkanjem in nespodobnimi izrazi ob doskoku . In za to moram plačevati RTS PRISPEVEK ,?