Šport > Zimski športi
374 ogledov

Slovenke blestele v kvalifikacijah

Urša Bogataj Epa
Pet Slovenk se je uvrstilo na petkovo tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih na Ljubnem. Najboljša izmed "vražjih Slovenk" je bila Urša Bogataj na drugem mestu.

Slovenke so uspešno začele domači skakalni praznik na Ljubnem ob Savinji, kjer bodo od petka do nedelje tri tekme svetovnega pokala. V kvalifikacijah je bila med šesterico slovenskih skakalk najboljša Urša Bogataj na drugem mestu, v "top 10" pa je pristala tudi Nika Križnar na šestem. Zmagovalka kvalifikacij je Nemka Katharina Althaus.

Na petkovi tekmi z začetkom prve serije ob 14. uri bodo poleg Bogatajeve in Križnarjeve nastopile še tri slovenske skakalke; Špela Rogelj je bila dvanajsta, Katra Komar 18. in Jerneja Brecl 33. Brez prve od treh tekem je končala edina slovenska zmagovalka na Ljubnem doslej, Maja Vtič, ki je zasedla 48. mesto.

Nika Križnar Pod pritiskom Šport Vse oči bodo uprte v Niko Križnar

Na Ljubnem, ki že osmo leto zapored gosti svetovni pokal, bodo prvič tri tekme. V petek in nedeljo posamični, novost pa je sobotna ekipna. Vse tri se bodo s prvo serijo začele ob 14. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice