Šport > Zimski športi
8974 ogledov

Še eno razočaranje za Petra Prevca

Peter Prevc
Po dobrem treningu razočaranje za slovenskega rekorderja po številu zmag.

Na nedeljski posamični tekmi svetovnega pokala smučarjev skakalcev v Lahtiju bo nastopilo pet slovenskih skakalcev. Brez nastopa sta po kvalifikacijah ostala Peter Prevc s 54. dosežkom in Jurij Tepeš z 51.

V konkurenci 57 skakalcev je bilo sedem slovenskih, na tekmo se jih je uvrstilo pet. Žiga Jelar je zasedel 18. mesto, Jernej Damjan 20. mesto, Bor Pavlovčič je kvalifikacije končal na 27. mestu, na nedeljsko posamično tekmo pa sta se prebila tudi Anže Semenič s 33. mestom ter Anže Lanišek z 41. mestom.

Kvalifikacije je dobil vodilni v pokalu Japonec Ryoyu Kobayashi, drugi je bil Norvežan Halvor Egner Granerud, tretji pa Avstrijec Stefan Kraft. Tepeš je obtičal na 51. mestu, le dve desetinki točke za 50. mestom. Peter Prevc, ki je pred tem na treningu dosegel četrto daljavo, pa je bil še tri mesta za njim.

"Zadovoljni smo danes z Žigo Jelarjem, ki je v vseh treh serijah zelo solidno opravil s svojim nastopom. Zadovoljni smo tudi z Jernejem, tudi Bor je dvakrat skočil dobro, v kvalifikacijah pa malo slabše, a zanj še vedno zelo solidno. Nastop se je ponesrečil Juriju in Petru. Jurij je opravil slab skok, Peter pa je naredil povprečen skok, a je imel nemogoče vetrovne pogoje. Takrat, ko je bil on v zraku, je nenadoma sunkovito zapihal hrbtni veter in enostavno ga je sklatilo iz zraka," je dogajanje na skakalnici povzel glavni trener Gorazd Bertoncelj.

Jutri bo na sporedu ekipna tekma, ki se bo začela ob 16.30 uri. Za Slovenijo bodo skakali Pavlovčič, Prevc, Damjan in Jelar. Peter Prevc bo torej priložnost dobil vsaj na ekipni tekmi: "Peter je danes v prvi seriji opravil soliden skok, 9. mesto in to je izhodišče za jutri. Če bi se mu nastop ponesrečil na mizi ali čez prelet, bi bilo drugače. V kvalifikacijah pa je enostavno imel nemogočo situacijo in potem je v zadnjem delu šlo le še za reševanje in ne za letenje," je smolo Prevca še pokomentiral Bertoncelj.

Komentarjev 2
  • romy 10:13 09.februar 2019.

    Pero,naredi mladim prostor in odidi v zaslužen pokoj. Saj te ni za prepoznat. Kar je bilo je bilo...

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 21:50 08.februar 2019.

    Nej gre čim prej prodajat pohištvo,da ne odžira mesta v reprezentanci mlajšim in boljšim.Glavo nej si končno prepuca in bo vse drugače!

Sorodne novice