Slovenke polčas držale korak z evropskimi prvakinjami

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Slovenske rokometašice so proti Skandinavkam doživele še drugi poraz.
Oglej si celoten članek

Ženska rokometna reprezentanca Slovenije je na današnji tekmi drugega kroga pokala EHF v domači dvorani Stožice izgubila proti Norveški (21:26).

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića, ki zaradi družinskih zadev danes ni vodil tekme, so tudi na drugi tekmi z evropskimi prvaknijami izgubile, a je bil izid proti tokrat precej bolj oslabljenim gostjam tesnejši kot v četrtek na Norveškem. Takrat so Slovenke brez Elizaeth Omoregie in Ane Gros izgubile s 17:29, Norvežanke pa so v Stožicah (igralo je le pet istih rokometašic kot v četrtek) slavile za pet golov.

Slovenske rokometašice so odlično začele dvoboj in po dveh minutah vodile s 3:0. Prednost je narasla na štiri gole v 13. minuti, ko je za 7:3 zadela Alja Varagić. Gostje so nato strnile vrste in izenačile na 7:7, v tesnem nadaljevanju pa si nobena od izbranih vrst ni več priigrala več kot gola naskoka. Na odmor so Norvežanke odšle s prednostjo 12:11.

Skandinavke so po dveh protinapadih danes neustavljive krilne igralke Camille Herrem na začetku drugega dela hitro povedle za tri gole (14:11). Slovenke so se približale na gol zaostanka (14:15), nato pa so Norvežanke spet pobegnile in povedle z 20:16. Do zaostanka z 18:20 so domačinke še ostale blizu, nato pa so s tremi zaporednimi goli gostje odločile dvoboj in ga mirno pripeljale do konca.

Varagićeva je bila najboljša strelka v slovenski izbrani vrsti, dosegla je pet golov, po štiri pa sta dodali še Barbara Lazović in Tija Gomilar Zickero. Izkušena Herremova je bila pri Norvežankah nerešljiva uganka za slovensko obrambo z 11 goli.

Mednarodni pokal EHF sicer poteka v času kvalifikacijskih ciklov za nastop na evropskem prvenstvu. V njem nastopajo vse tri gostiteljice EP prihodnje leto v Sloveniji, Severni Makedoniji in Črni gori ter evropske prvakinje z Norveške, ki so si že zagotovile nastop na zaključnem turnirju.

Slovenija se bo naslednjič v pokalu EHF merila na začetku marca prihodnje leto proti Severni Makedoniji, decembra letos pa jo čaka nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji. V skupinskem delu bodo tekmice Črnogorke, Angolke in Francozinje.

V zgodovino Slovencu uspelo nekaj, kar ni še nikomur

Pokal EHF, 2. kolo:

Slovenija - Norveška 21:26 (11:12)
Varagić 5, Lazović, Gomilar Zickero po 4; Herrem 11, Hoeve 4.

Črna gora - Severna Makedonija 31:30 (16:16)

LESTVICA:
1. Norveška 4
2. Črna gora 4
3. Severna Makedonija 0
4. Slovenija 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.