Šport
957 ogledov

Slovencu uspelo nekaj, kar ni še nikomur

dragan gajić sp katar 2015 Žurnal24 main
Slovenski reprezentant Dragan Gajić je ponosni lastnik nove rekordne znamke.

Slovenski rokometaš Dragan Gajić se je ob porazu svojega Limogesa proti Istresu (34:37) zapisal v zgodovino francoskega prvenstva. Postal je šele 12. igralec, ki je dosegel tisoč golov, a mu je to uspelo v najmanj odigranih tekmah, poroča spletna stran sportklub.si.

Desnokrilni rokometaš v francoski ligi nastopa že sedmo sezono. Od leta 2011 do 2016 je blestel v dresu Montpellierja, se nato za štiri leta preselil na Madžarsko in se lani vrnil v Francijo, kjer je drugo sezono član Limogesa.

V 54. minuti petkove prvenstvene tekme proti Istresu je iz desetega strela na tekmi dosegel še svoj deveti gol in skupno tisoči v francoski ligi. Tako je postal novi rekorder, saj mu je to uspelo v le 151 odigranih tekmah, medtem ko je dosedanjemu rekorderju Valeru Riveri to uspelo v 157 tekmah.

Gajićeva statistika je izjemna, 1000 golov je dosegel iz 1365 strelov, s čimer je njegova uspešnost zavidljivih 73,2 odstotka. V povprečju pa v Franciji zabije 6,62 gola na tekmo, še poroča omenjena spletna stran.

dragan gajić | Avtor: Epa Epa

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.