Slovenke v skupini smrti

Foto: Žurnal24
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v soboto na žrebu v Odenseju dobila tekmice na prvenstvu stare celine, ki ga bosta konec leta (7. - 19. december) skupaj gostili Danska in Norveška.
Oglej si celoten članek

Poleg branilk naslova Norvežank je žreb na Danskem ob 75-letnici danske zveze določil, da bodo slovenske tekmice še dobitnice olimpijskega brona Madžarke, medtem ko so Francozinje aktualne svetovne podprvakinje, tako da varovanke selektorja Ivice Rimanića čaka težko delo.

"Na prvenstvu za nas ni lahke skupine. Glede na to, da je naša ekipa mlada, ki šele zdaj dobiva svojo obliko; večina igralk je še mladink, je za nas najbolj pomembno, da smo se sploh uvrstili na prvenstvo in da si ta dekleta zdaj pridobijo mednarodne izkušnje in prepotrebno 'kilometrino' za naprej," je po žrebu za STA dejal direktor ženskih rokometnih reprezentanc Leopold Kalin.

"S pomlajevanjem reprezentance, z mlado generacijo bi po mojem morali začeti že leta 2006, ko smo bili na evropskem na Švedskem zadnji. Vseeno bi bilo, če smo bili zadnji z Derepaskovo in druščino, ali pa bi tako uvrstitev dosegli z mladimi igralkami, ki bi si pridobile izkušnje in bi imeli danes že precej bolj izkušeno generacijo," je sklenil Kalin in ob pogledu na skupine dejal, da so v bistvu vse tekmice, z izjemo Islandije, ki se je sploh prvič prebila na EP, za nas favoritke.

Skupine na EP 2010 na Danskem in Norveškem (7. - 19. decembra):

Skupina A: Španija, Danska, Romunija, Srbija
Skupina B: Črna gora, Hrvaška, Rusija, Islandija
Skupina C: Nemčija, Ukrajina, Švedska, Nizozemska
Skupina D: Norveška, Madžarska, Francija, Slovenija

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.