Šport
5 ogledov

Slovenke v skupini smrti

Žurnal24 main
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v soboto na žrebu v Odenseju dobila tekmice na prvenstvu stare celine, ki ga bosta konec leta (7. - 19. december) skupaj gostili Danska in Norveška.

Poleg branilk naslova Norvežank je žreb na Danskem ob 75-letnici danske zveze določil, da bodo slovenske tekmice še dobitnice olimpijskega brona Madžarke, medtem ko so Francozinje aktualne svetovne podprvakinje, tako da varovanke selektorja Ivice Rimanića čaka težko delo.

"Na prvenstvu za nas ni lahke skupine. Glede na to, da je naša ekipa mlada, ki šele zdaj dobiva svojo obliko; večina igralk je še mladink, je za nas najbolj pomembno, da smo se sploh uvrstili na prvenstvo in da si ta dekleta zdaj pridobijo mednarodne izkušnje in prepotrebno 'kilometrino' za naprej," je po žrebu za STA dejal direktor ženskih rokometnih reprezentanc Leopold Kalin.

"S pomlajevanjem reprezentance, z mlado generacijo bi po mojem morali začeti že leta 2006, ko smo bili na evropskem na Švedskem zadnji. Vseeno bi bilo, če smo bili zadnji z Derepaskovo in druščino, ali pa bi tako uvrstitev dosegli z mladimi igralkami, ki bi si pridobile izkušnje in bi imeli danes že precej bolj izkušeno generacijo," je sklenil Kalin in ob pogledu na skupine dejal, da so v bistvu vse tekmice, z izjemo Islandije, ki se je sploh prvič prebila na EP, za nas favoritke.

Skupine na EP 2010 na Danskem in Norveškem (7. - 19. decembra):

Skupina A: Španija, Danska, Romunija, Srbija
Skupina B: Črna gora, Hrvaška, Rusija, Islandija
Skupina C: Nemčija, Ukrajina, Švedska, Nizozemska
Skupina D: Norveška, Madžarska, Francija, Slovenija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.