Slovenke z roba obupa do EP

Foto: Žurnal24 Ana Gros je dosegla sedem zadetkov. (Foto: Nik Rovan)
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na dvoboju proti Belorusinjam izgubila (30:31), a zaradi boljše gol razlike zasedla drugo mesto, ki še vodi na evropsko prvenstvo.
Oglej si celoten članek

Izbranke selektorja Ivice Rimanića so bile v soboto na "robu obupa": zaradi zdravstvenih težav sta doma ostali Anja Argenti in Alja Koren, za današnji dvoboj sta bili vprašljivi Maja Šon in Barbara Varlec, dodaten šok pa jim je povzročila prtljaga, ki se je "izgubila" na letalski poti Ljubljana-Frankfurt-Minsk.

V današnjih zgodnjih jutranjih urah so jim Belorusi vendarle dostavili športno opremo in dvoboj v Mogilevu se je lahko začel. Uvodna slovenska postava - na vratih Sergeja Stefanišin, na krilnih položajih Neli Irman in Maja Zrnec, zunanje igralke Maja Šon, Maja Breznik in Ana Gros ter krožna napadalka Vesna Puš - je v uvodni četrtini tekmi povsem umirila domačo reprezentanco, s preudarnimi napadi in solidno obrambo je bil izid vseskozi poravnan, prvo prednost dveh golov pa si je Belorusija priigrala v 16. minuti, ko je bilo 8:6.

Le tri minute kasneje so naše igralke začutile nemir, tekmice so jim namreč ušle na +4 (10:6), a zadrega je trajala le kratek čas. Po zaslugi dveh zaporednih golov mlade Grosove in Zrnčeve iz nasprotnega napada so Slovenke v 28. minuti znižale na 14:15, do odhoda na veliki odmor pa z golom Irmanove povsem ujele gostiteljice (16:16).

Rimanićeve izbranke so imele v drugem polčasu vse niti igre v svojih rokah. V 34. minuti so po dolgem času znova povedle z 18:17, pet minut kasneje pa si z zadetkom Neže Mitruševske priigrale najvišje vodstvo na tekmi (21:17). Visoka prednost jih je nekoliko uspavala, kar so gostiteljice izkoristile in v 54. minuti izenačile na 26:26, v izenačeni končnici pa je bilo kanček več sreče na strani gostiteljic, ki so tesno zmago dosegle prek Alesije Kirčankove.

Skupina 4, izidi:

Belorusija : Slovenija 31:30 (16:16)

Lestvica:
1. Nemčija
2. Slovenija
3. Belorusija
4. Italija

*na EP sta se uvrstili prvouvrščeni reprezentanci

Evropsko prvenstvo bo na Danskem in Norveškem.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.