Šport
13 ogledov

Slovenke z roba obupa do EP

Ana Gros je dosegla sedem zadetkov. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na dvoboju proti Belorusinjam izgubila (30:31), a zaradi boljše gol razlike zasedla drugo mesto, ki še vodi na evropsko prvenstvo.

Izbranke selektorja Ivice Rimanića so bile v soboto na "robu obupa": zaradi zdravstvenih težav sta doma ostali Anja Argenti in Alja Koren, za današnji dvoboj sta bili vprašljivi Maja Šon in Barbara Varlec, dodaten šok pa jim je povzročila prtljaga, ki se je "izgubila" na letalski poti Ljubljana-Frankfurt-Minsk.

V današnjih zgodnjih jutranjih urah so jim Belorusi vendarle dostavili športno opremo in dvoboj v Mogilevu se je lahko začel. Uvodna slovenska postava - na vratih Sergeja Stefanišin, na krilnih položajih Neli Irman in Maja Zrnec, zunanje igralke Maja Šon, Maja Breznik in Ana Gros ter krožna napadalka Vesna Puš - je v uvodni četrtini tekmi povsem umirila domačo reprezentanco, s preudarnimi napadi in solidno obrambo je bil izid vseskozi poravnan, prvo prednost dveh golov pa si je Belorusija priigrala v 16. minuti, ko je bilo 8:6.

Le tri minute kasneje so naše igralke začutile nemir, tekmice so jim namreč ušle na +4 (10:6), a zadrega je trajala le kratek čas. Po zaslugi dveh zaporednih golov mlade Grosove in Zrnčeve iz nasprotnega napada so Slovenke v 28. minuti znižale na 14:15, do odhoda na veliki odmor pa z golom Irmanove povsem ujele gostiteljice (16:16).

Rimanićeve izbranke so imele v drugem polčasu vse niti igre v svojih rokah. V 34. minuti so po dolgem času znova povedle z 18:17, pet minut kasneje pa si z zadetkom Neže Mitruševske priigrale najvišje vodstvo na tekmi (21:17). Visoka prednost jih je nekoliko uspavala, kar so gostiteljice izkoristile in v 54. minuti izenačile na 26:26, v izenačeni končnici pa je bilo kanček več sreče na strani gostiteljic, ki so tesno zmago dosegle prek Alesije Kirčankove.

Skupina 4, izidi:

Belorusija : Slovenija 31:30 (16:16)

Lestvica:
1. Nemčija
2. Slovenija
3. Belorusija
4. Italija

*na EP sta se uvrstili prvouvrščeni reprezentanci

Evropsko prvenstvo bo na Danskem in Norveškem.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.