Slovenke začele s porazom na Švedskem

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v prvem kolu kvalifikacij (skupina 5) za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto na Nizozemskem v četrtek v Skövdeju izgubila s Švedsko z 20:27 (10:15).
Oglej si celoten članek

Slovenske rokometašice so v Skövde pripotovale brez številnih pomembnih igralk (manjkale so Maja Zrnec, Laura Gerič, Neža Mitruševska, Tamara Mavsar in Alja Koren), kljub temu pa so sijajno začele obračun proti evropskim podprvakinjam z lanskega sklepnega turnirja na Danskem in Norveškem. Z granitno obrambo 5-1 in učinkovito rekonvalescentko Ano Gros, ki je dosegla kar tri gole, so v deseti minuti povedle s 5:1.

Favorizirane gostiteljice, ki na današnji tekmi niso mogle računati na poškodovano prvo zvezdnico in igralko danskega Viborga Isabelle Gullden, so v nadaljevanju vendarle strnile svoje vrste, z agresivno obrambo so povsem paralizirale varovanke Toneta Tislja, ki so naredile tudi kakšno tehnično napako več, z bliskovitimi nasprotnimi napadi pa neusmiljeno polnile mrežo slovenske vratarke Miše Marinček. Švedinje so po delnem izidu 5:0 v dvajseti minuti povedle z 8:6, na veliki odmor pa odšle s prednostjo petih golov (15:10), kar je bila tudi najvišja razlika v prvi polovici tekme.

Slovenke so bile v začetku drugega polčasa konkurenčne Švedinjam, v 35. minuti so se tekmicam približale na 12:16, v nadaljevanju pa iz minute v minuto izgubljale stik s tekmicami. Obramba je bila na zadovoljivi ravni, a je močno škripalo v napadu, po štirih zaporednih zapravljenih napadih v nizu so jim Skandinavke ušle za sedem golov (20:13 in 21:14).

Maja Šon in njene reprezentančne soigralke v zadnjih petnajstih minutah tekme niso bile kos Švedinjam, ki so z enostavnimi akcijami zaključevale svoje napade in tekmice držale na varni razdalji.

Slovenija se bo v nedeljo, 23. oktobra, v Ljubljani pomerila z Avstrijo, ki je v uvodnem kolu na domačem igrišču visoko izgubila s Češko s 26:36 (13:16).

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo:

Švedska : Slovenija 27:20 (15:10)
Ahlm 5, Islas 4, Ägren, Alm in Johansson 3; Gros 4, Šon, Hrnjič in Petrinja 3

Avstrija : Češka 26:36 (13:16)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.