Šport
2 ogledov

Slovenke začele s porazom na Švedskem

Ana Gros je dosegla sedem zadetkov. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v prvem kolu kvalifikacij (skupina 5) za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto na Nizozemskem v četrtek v Skövdeju izgubila s Švedsko z 20:27 (10:15).

Slovenske rokometašice so v Skövde pripotovale brez številnih pomembnih igralk (manjkale so Maja Zrnec, Laura Gerič, Neža Mitruševska, Tamara Mavsar in Alja Koren), kljub temu pa so sijajno začele obračun proti evropskim podprvakinjam z lanskega sklepnega turnirja na Danskem in Norveškem. Z granitno obrambo 5-1 in učinkovito rekonvalescentko Ano Gros, ki je dosegla kar tri gole, so v deseti minuti povedle s 5:1.

Favorizirane gostiteljice, ki na današnji tekmi niso mogle računati na poškodovano prvo zvezdnico in igralko danskega Viborga Isabelle Gullden, so v nadaljevanju vendarle strnile svoje vrste, z agresivno obrambo so povsem paralizirale varovanke Toneta Tislja, ki so naredile tudi kakšno tehnično napako več, z bliskovitimi nasprotnimi napadi pa neusmiljeno polnile mrežo slovenske vratarke Miše Marinček. Švedinje so po delnem izidu 5:0 v dvajseti minuti povedle z 8:6, na veliki odmor pa odšle s prednostjo petih golov (15:10), kar je bila tudi najvišja razlika v prvi polovici tekme.

Slovenke so bile v začetku drugega polčasa konkurenčne Švedinjam, v 35. minuti so se tekmicam približale na 12:16, v nadaljevanju pa iz minute v minuto izgubljale stik s tekmicami. Obramba je bila na zadovoljivi ravni, a je močno škripalo v napadu, po štirih zaporednih zapravljenih napadih v nizu so jim Skandinavke ušle za sedem golov (20:13 in 21:14).

Maja Šon in njene reprezentančne soigralke v zadnjih petnajstih minutah tekme niso bile kos Švedinjam, ki so z enostavnimi akcijami zaključevale svoje napade in tekmice držale na varni razdalji.

Slovenija se bo v nedeljo, 23. oktobra, v Ljubljani pomerila z Avstrijo, ki je v uvodnem kolu na domačem igrišču visoko izgubila s Češko s 26:36 (13:16).

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo:

Švedska : Slovenija 27:20 (15:10)
Ahlm 5, Islas 4, Ägren, Alm in Johansson 3; Gros 4, Šon, Hrnjič in Petrinja 3

Avstrija : Češka 26:36 (13:16)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.