Slovenke zlahka odpravile ''outsiderke''

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v 3. koluu predkvalifikacijskega turnirja za nastop na svetovnem prvenstvu v Srbiji leta 2013 danes v Apeldoornu premagala Izrael z 38:19 (15:12).
Oglej si celoten članek

Slovenske rokometašice so po pričakovanju ugnala "outsiderke" iz Izraela. Izbranke Uroša Bregarja, ki v deželi tulipanov nadomešča selektorico Marto Bon, so v prvi tekmi ugnale Avstrijke s 26:22, v drugi pa izgubile z Nizozemkami s 23:24.

Slovenke, ki še vedno obžalujejo petkov poraz z Nizozemkami, so korektno opravile svojo zadnjo nalogo na predvalifikacijskem turnirju v Apeldoornu. V prvem polčasu njihova igra ni bila tekoča, na velik odmor so odšle zgolj s tremi goli prednosti, zato pa so v drugem polčasu odločno "pohodile stopalko za plin" in z veliko bolj zavzeto igro v obrambi in napadu slavile s +19. Na današnji tekmi sta bili najbolj učinkoviti Tamara Mavsar in Barbara Lazović. Prva je dosegla devet, druga pa šest golov.

Nizozemska na vrhu skupine

Nizozemska ženska rokometna reprezentanca si je v Apeldoornu izborila nastop v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Srbiji, potem ko je v današnjem tretjem kolu predkvalifikacijskega turnirja premagala Avstrijo s 30:18. Nizozemska je osvojila šest, Slovenija štiri, Avstrija dve točki, Izrael pa je izgubil vse tekme.

V drugi kolo kvalifikacij so se že uvrstile Hrvaška, Češka, Danska, Španija, Francija, Nemčija, Madžarska, Islandija, Makedonija, Črna gora, Romunija, Rusija, Švedska in Ukrajina.

Žreb kvalifikacijskih parov bo 16. decembra v Beogradu, torej v času letošnjega evropskega prvenstva, ki bo med 4. in 16. decembrom v Srbiji. Termini prvih kvalifikacijskih tekem za SP 2013 so 1. in 2., povratni pa 8. in 9. junij prihodnje leto.

Rokomet (Ž), predkvalifikacije za SP:

Slovenija : Izrael 38:19 (15:12)

Slovenija: Zec, Stefanišin, Marinček, Ferfolja, Krhlikar 1, Gros 1, Mitruševska, Jeriček 2, Čerenjak 3, Mavsar 9, Lazović 6, Irman 6, Koren 5, Janković, Gregorc 4, Petrinja 1.

Izrael: Madmon, Shoshan, Epelboim, Elbaz, Slonim, Ben Shushan, Vikrat 6, Dunay 6, Babian, Segal, Bergman 6, Ezrahi, Bertaut, Sonego 1, Izak, Aminov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.