Šport
40 ogledov

Slovenke zlahka odpravile ''outsiderke''

gregorc slovenska ženska rokometna reprezentanca rokomet EPA
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v 3. koluu predkvalifikacijskega turnirja za nastop na svetovnem prvenstvu v Srbiji leta 2013 danes v Apeldoornu premagala Izrael z 38:19 (15:12).

Slovenske rokometašice so po pričakovanju ugnala "outsiderke" iz Izraela. Izbranke Uroša Bregarja, ki v deželi tulipanov nadomešča selektorico Marto Bon, so v prvi tekmi ugnale Avstrijke s 26:22, v drugi pa izgubile z Nizozemkami s 23:24.

Slovenke, ki še vedno obžalujejo petkov poraz z Nizozemkami, so korektno opravile svojo zadnjo nalogo na predvalifikacijskem turnirju v Apeldoornu. V prvem polčasu njihova igra ni bila tekoča, na velik odmor so odšle zgolj s tremi goli prednosti, zato pa so v drugem polčasu odločno "pohodile stopalko za plin" in z veliko bolj zavzeto igro v obrambi in napadu slavile s +19. Na današnji tekmi sta bili najbolj učinkoviti Tamara Mavsar in Barbara Lazović. Prva je dosegla devet, druga pa šest golov.

Nizozemska na vrhu skupine

Nizozemska ženska rokometna reprezentanca si je v Apeldoornu izborila nastop v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Srbiji, potem ko je v današnjem tretjem kolu predkvalifikacijskega turnirja premagala Avstrijo s 30:18. Nizozemska je osvojila šest, Slovenija štiri, Avstrija dve točki, Izrael pa je izgubil vse tekme.

V drugi kolo kvalifikacij so se že uvrstile Hrvaška, Češka, Danska, Španija, Francija, Nemčija, Madžarska, Islandija, Makedonija, Črna gora, Romunija, Rusija, Švedska in Ukrajina.

Žreb kvalifikacijskih parov bo 16. decembra v Beogradu, torej v času letošnjega evropskega prvenstva, ki bo med 4. in 16. decembrom v Srbiji. Termini prvih kvalifikacijskih tekem za SP 2013 so 1. in 2., povratni pa 8. in 9. junij prihodnje leto.

Rokomet (Ž), predkvalifikacije za SP:

Slovenija : Izrael 38:19 (15:12)

Slovenija: Zec, Stefanišin, Marinček, Ferfolja, Krhlikar 1, Gros 1, Mitruševska, Jeriček 2, Čerenjak 3, Mavsar 9, Lazović 6, Irman 6, Koren 5, Janković, Gregorc 4, Petrinja 1.

Izrael: Madmon, Shoshan, Epelboim, Elbaz, Slonim, Ben Shushan, Vikrat 6, Dunay 6, Babian, Segal, Bergman 6, Ezrahi, Bertaut, Sonego 1, Izak, Aminov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.