Šport
58 ogledov

Rokometašice začele zmagovito

gregorc slovenska ženska rokometna reprezentanca rokomet EPA
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v današnjem prvem krogu kvalifikacijskega turnirja v nizozemskem Apeldoornu za nastop na svetovnem prvenstvu v Srbiji leta 2013 premagala Avstrijo s 26:22 (12:13).

Slovenske rokometašice so zmagovito začele turnir v deželi tulipanov. V današnji uvodni tekmi so na kolena položile severne sosede, odločitev o zmagovalkah turnirja pa bo padla na petkovem obračunu z Nizozemsko, ki so papirnate favoritinje tega predkvalifikacijskega turnirja.

Slovenke so na Nizozemsko dopotovale brez selektorice Marte Bon, ki ji v začetku prihodnjega meseca poteče trimesečni odpovedni rok pri švicarski rokometni zvezi. V njeni odsotnosti je elitno izbrano vodil vodil Uroš Bregar, pod njegovim vodstvom pa so Slovenke dosegle tako želeno zmago.

V prvem polčasu se je na parketu v Apeldoornu odvijal izenačen in negotov boj, na velik odmor pa so z minimalno prednostjo odšle Avstrijke. Slovenke so v drugi polovici tekme vendarle pokazale zobe, vidno popravile svojo igro v napadu in obrambi ter slavile s 26:22.

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Barbara Lazović, ki je dosegla pet golov, po štiri so prispevale Nina Jeriček, Tamara Mavsar in Ana Petrinja. V avstrijski reprezentanci je bila strelsko najbolj razpoložena Sonja Frey z osmimi zadetki, šest jih je prispevala Katrin Engel.

Slovenija se bo v petek pomerila z Nizozemsko, tekma pa se bo pričela ob 20. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.