Šport
26 ogledov

Dobro je: Lazovićeva spet za Slovenijo

Krim Mercator Valcea liga prvakinj Stožice Boštjan Tacol
V kvalifikacijah za nastop na EP 2012 na Nizozemskem bo ženska rokometna reprezentanca Slovenije odigrala tekmi s Češko. Selektor Tone Tiselj je objavil seznam 16 igralk za dvoboja s Čehinjami, ki bosta 21. in 25. marca 2012.

Priprave za tekmi v skupini 5 proti Češki bodo slovenske rokometašice začele v nedeljo, 18. marca 2012, v Trebnjem. Selektor Tone Tiselj je na novinarski konferenci v prostorih RZS v Ljubljani objavil seznam 16 igralk in dveh rezerv, na katerem sta Iris Guberinić (Krim Mercator) in Neža Mitruševska (GEN-I Zagorje).

"Na seznamu igralk za kvalifiakcijski tekmi s Čehinjami ni večjih sprememb ali presenečenj, prav tako tudi ni bilo odpovedi. Vesel sem, da se po pogovoru s predsednikom RZS Franjem Bobincem v slovensko reprezentanco vrača Barbara Lazović. Na žalost pa je zaradi poškodbe kolena za tekmi s Češko izgubljena Maja Šon, ena nosilk igre v naši izbrani vrsti," je dejal selektor Tone Tiselj.

Na Tisljevem seznamu je devet igralk iz slovenskih klubov in sedem takšnih, ki nastopajo v tujini. Med slovenskimi rokometašicami iz tujih klubov po dve prihajata iz Avstrije, Francije in Španije, ena pa igra na Madžarskem.

Poleg Šonove je vprašljiv tudi nastop krilne igralke Manuele Hrnjič. Slovenske reprezentantke in člani strokovnega vodstva (16 + 5) bodo po pripravah v Trebnjem odpotovali na Češko z avtobusom dan pred tekmo, takoj po tekmi pa sledi vrnitev v Slovenijo in nadaljevanje priprav s treningi v Stožicah.

Tisljev seznam za tekmi s Češko: Katja Čerenjak (Witasek Kärnten), Teja Ferfolja (GEN-I Zagorje), Sanja Gregorc (Krim Mercator), Ana Gros (Györ), Manuela Hrnjić (Celles sur Belle), Neli Irman (GEN-I Zagorje), Alja Janković (Krim Mercator), Nina Jeriček (Cercle Nimes), Alja Koren (Krim Mercator), Lina Krhlikar (Rocas Remudas), Miša Marinček (Witasek Kärnten), Tamara Mavsar (Krim Mercator), Ana Petrinja (Rocas Remudas), Neja Šoberl (Krim Mercator), Barbara Lazović (Krim Mercator), Branka Zec (Veplas Velenje).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.