Šport
14 ogledov

Konec za Krim z domačo zmago

Krim Mercator Budućnost Budučnost Liga prvakinj Boštjan Tacol
Rokometašice Krima Mercatorja so v 6. krogu drugega dela lige prvakinj (skupina 2) premagale Metz z 28:24 (14:9). Krimovke so tako kot Metz že končale sezono v ligi prvakinj. V skupini so osvojile tretje mesto. V polfinale sta se iz te skupine uvrstili Budućnost in Valcea.

Tekmo, ki je odločala le o tem, kdo bo v skupini 2 osvojil končno tretje in četrto mesto, so dobile Ljubljančanke. Te so bile tudi po zaslugi razpoložene vratarke Jelene Grubišić vso tekmo v ospredju, nekajkrat sicer malce vznemirile svoje navijače z nespametnimi potezami, toda kljub temu so se povsem zasluženo od tekmovanja poslovile z zmago. Od kluba pa so se hkrati poslovile Kristina Bille-Hansen, Gorica Aćimović in Ibolya Mehlmann. Najboljša strelka pri domačih je bila Andrea Penezić z osmimi zadetki, pri Metzu jih je pet zabila Svetlana Ognjenović.

"Če smo čisto pošteni, je bila v drugem delu tekmovanja ena največjih težav ta, da Jelena Grubišić ni bila na svoji ravni. Danes se je Jelena 'vrnila', na najtežjih tekmah pa je 'ni bilo'," je po tekmi povedal Krimov trener Tone Tiselj. "Dobro je bilo to, da se vrača Barbara Lazović, tudi Alja Janković je zelo kakovostno odigrala. Tamara Mavsar tako ali tako igra celo sezono, od nje ne smemo pričakovati čudežev, ampak igra korektno. Danes je imela dobro realizacijo tudi Alja Koren, ki pa ima nekaj več težav v obrambi. Nekaj več so danes igrale igralke, ki predstavljajo neko ogrodje in ki bo ostalo pri Krimu. Je pa res, da sem skoraj malce pokvaril tekmo, kajti hotel sem dati priložnost vsem, tudi tistim, ki se poslavljajo. Toda kot smo letos že večkrat videli, igra ni stekla."

Tiselj je na zadnji tekmi v tej sezoni lige prvakinj malce premešal začetno sedmerko. V njej so začele "standardne" vratarka Grubišićeva, krožna napadalka Andrea Šerić, leva zunanja Andrea Penezić (v obrambi jo je menjala Kristina Franić) in levorkilna igralka Tamara Mavsar, ob njih pa so priložnost dobile še srednja zunanja Alja Janković, desna zunanja Barbara Lazović in desno krilo Alja Koren.

V ne preveč kakovostni predstavi s kar nekaj napakami so se uvodoma bolje znašle domačinke, ki so v šesti minuti prvič povedle za dva gola (3:1), dve minuti pozneje je Penezićeva zadela za 4:1, v 14. minuti pa je Mavsarjeva povišala na 7:3. Minuta odmora gostujočega trenerja ni pomagala. Franićeva je - ob razpoloženi Grubišićevi - namreč takoj zatem v 15. minuti s sedmih metrov zabila že za 8:3.

Tiselj je nato v igro poslal še Ljudmilo Bodnjevo in Aćimovićevo, Penezićeva pa je v 17. minuti poskrbela za novo najvišjo prednost 9:3 in štiri minute pozneje zadela še za 11:4. V teh trenutkih nebogljeni Metz je bil zrel še za kak gol več v svoji mreži, vendar so tudi domače, ki v obrambi niso puščale preveč prostora tekmicam, nekaj napadov odigrale nespretno in izgubljale žoge. Tudi zaradi tega so v drugi polčas nesle "le" pet golov naskoka, kar pa je ob dotlej videnem že nakazovalo zmagovalca dvoboja.

Toda Francozinje so v uvodnih minutah drugega polčasa pokrile Penezićevo, kar je praktično onesposobilo Krimov napad, same pa to unovčile za znižanje zaostanka. V 37. minuti je Kristina Liščević zadela za 14:16. V teh trenutkih so gledalci nekajkrat globoko vzdihnili ob osnovnošolskih podajah domačih, ki pa so ob nič boljšem Metzu vseeno kmalu spet vodile za tri, štiri zadetke. Ob vstopu v zadnjih deset minut je razlika znova znašala le dva zadetka. A gostiteljice so nalet še pravočasno prekinile in ko je Bille-Hansnova v 55. in 56. minuti zapored zadela za 24:20 in 25:20, je bil zmagovalec praktično odločen.

"Iz te tekme smo potegnile to, da smo se borile. Čeprav je bila ta tekma zadnja v ligi prvakinj, se nismo predale. Mislim, da smo dobro igrale v obrambi, tudi v napadu smo pokazale nekaj lepih akcij, seveda je prišlo tudi nekaj slabih minut, tehničnih napak, ampak smo obdržale prednost," je po obračunu dejala Alja Janković, medtem ko je njena soimenjakinja Alja Koren pristavila: "Ta tekma je bila za nas enaka kot vse druge. Šle smo na zmago. Pokazale smo, da lahko igramo, dale smo vse od sebe tako zase kot za navijače, saj je kljub temu, da tekma ni odločala o ničemer, dvoboj prišlo gledat kar precej ljudi. Zato smo jim zelo hvaležne."

Liga prvakinj, drugi del, 6. kolo:

Skupina 2

Krim Mercator : Metz 28:24 (14:9)
Penezić 8, Koren 4, Mavsar 4, Šerić 4, Bille-Hansen 3, Franić 3 (1); Ognjenović 5 (3), Limal 4 (1), Liščević 4

Nedelja ob 19.00:
Budućnost - Oltchim Valcea

Lestvica: 1. Budućnost 10 točk* (-1), 2. Valcea 7* (-1), 3. Krim Mercator 4, 4. Metz 1.

Skupina 1

Larvik : Györ 32:25 (13:11)

Itxako Navarra : Midtjylland 24:21

Lestvica: 1. Györ 9 točk, 2. Larvik 6*

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.