Šport
21 ogledov

Romunske Stožice: Valcea premočna

Krim Mercator Valcea liga prvakinj Stožice
1/27
Boštjan Tacol
Rokometašice Krima Mercatorja so drugi del Lige prvakinj odprle s porazom proti enim izmed favoritk letošnjega tekmovanja. Romunska Oltchim Valcea je v Stožicah slavila s 25:31.

Slovenske rokometne prvakinje Krima Mercatorja so si za začetek drugega dela ob vseh težavah s poškodbami bržčas želele malce lažjega tekmeca, ki sicer prav tako ni mogel računati na vse najboljše, a kljub vsemu velja za enega glavnih favoritov za končno zmago v tem tekmovanju, romunsko Oltchim Valceo. Če so tekmo domače igralke odlično začele, pa je bilo nadaljevanje bolj po godu gostjam, ki so ob koncu prvega dela prišle do prve zanesljive prednosti. To so nato v drugem polčasu še povečale (največja razlika je bila sedem golov) ter se veselile zmage. Pri domačih je bila z devetimi goli najučinkovitejša Gorica Ačimović, pri gostjah pa z osmimi Yeliz Özel.

Trener Krima Tone Tiselj je tekmo začel z vratarko Jeleno Grubišić, krožno napadalko Andreo Šerić, krilnima igralkama Kristino Bille-Hansen in Tamaro Mavsar ter zunanjimi igralkami Ačimovićevo, Kristino Franić in Andreo Penezić. Uvod je povsem pripadel Ačimovićevi, ki se je na mestu srednje zunanje strelsko izkazala, saj je s tremi zadetki zapored svoji ekipi priigrala vodstvo s 3:0. Toda to gostij ni zmedlo. Hitro so izenačile in v deveti minuti tudi prvič povedle, ko je za 6:5 zadela Oana Chirila s sedmih metrov.

Tiselj je v nadaljevanju z zanj neznačilno veliko menjavami skušal poiskati igralko, ki bi presenetila gostujočo obrambo, a ob ne preveč kakovostni predstavi (obeh ekip) mu je ni uspelo najti. Niti s povratnico Barbaro Varlec-Lazović, ki je dobila priložnost v 26. minuti. Gostiteljice, ki so brez posebnega uspeha veliko menjavale tudi igralna mesta, so bile še posebej nezbrane in nemočne v izdihljajih polčasa, ko so Romunkam dopustile dotlej najvišjo prednost (16:13).

Toda ta še zdaleč ni bila neulovljiva, namreč niti Romunke niso delovale zastrašujoče. Na žalost domačih navijačev pa je odmor bolje del gostjam, ki so hitro povedle za pet golov (18:13), Krim pa ni našel orožja za gibljivo obrambo Valcee in nekdanjo krimovko v gostujočih vratih Luminito Dinu. Čeprav je Grubišićeva med domačima vratnicama svoje delo opravljala solidno, tega njene soigralke niso znale unovčiti v napadu. Valcea je tako na krilih zelo razpoložene Özelove brez posebnih težav držala tri, štiri gole razlike, in ko je Özelova v 45. minuti zadela za vodstvo s 24:19, je Tiselj posegel po novi minuti odmora.

Ta ni pomagala. Valcea je še povečala naskok (25:19), v Krimovi igri pa ni bilo zaslediti novih idej za prelisičenje agresivne romunske obrambe. Romunke so ob vstopu v zadnjih deset minut z nekaj napakami kar same Krimu ponujale priključek, a domača ekipa tega ni izkoristila. Posledice so bile logične, dokončen razpad igre domačih in prvi dve točki v tem delu tekmovanja za gostje.

Izjave po tekmi:

Tone Tiselj, trener Krima Mercatorja: "Že prvi polčas smo slabše končali, kot sem pričakoval. Sam nisem točno vedel, v kakšni formi smo, je pa ta tekma pokazala, da smo v tem trenutku precej slabši kot v prvem delu tekmovanja. Glavna težava je v psihološki pripravi, definitivno smo dobili veliko zadetkov, kar za nas ni običajno. Tekmo smo dobro začeli, potem pa je Valcea pokazala individualno in kolektivno kakovost. V tem trenutku ji lahko samo čestitam, je kakovostnejša od nas. Mi pa imamo precej več težav, kot smo jih imeli v prvem delu. Menim namreč, da Valcea ni toliko boljši tekmec, kot so bili Viborg, Larvik in Podravka, da bi nas lahko nadigrala na domačem igrišču. Mislim, da je to naš problem. V teh treh mesecih premora so se stvari obrnile na slabše in čaka nas veliko dela, da to popravimo."

Barbara Varlec-Lazović, igralka Krima Mercatorja: "Začele smo dobro, nato pa enostavno nismo bile dovolj agresivne v obrambi. Zaostanek se je povečeval, vso tekmo smo jih lovile, na koncu pa je zmanjkalo časa. Bilo je preveč napak, tudi napad je bil premalo tekoč."

Maja Šon, igralka Krima Mercatorja: "Nismo se znašle ob njihovi agresivni in gibljivi obrambi, čeprav smo bile na vse to pripravljene. V bistvu nas niso presenetile z ničimer. Vse, kar smo gledale na posnetkih, so danes izvedle. Mi pa protiorožja nismo znale udejanjiti. Nismo igrale agresivne obrambe. Prav tako smo dobivale lahke gole, zaradi česar nam tudi napad ni stekel. Napade smo namreč prehitro zaključevale oziroma nismo imele prave ideje za njihovo postavitev. Kolektivne igre, ki bi jo morale danes prikazati tudi v napadu, ni bilo, zato je tudi takšen rezultat."

Liga prvakinj, drugi del, 1. kolo:

Skupina 2

Krim Mercator : Oltchim Valcea 25:31 (13:16)
Ačimović 9 (2), Penezić 4, Franić 3; Özel 8, Ardean Elisei 5, Chirila 5 (5), Manea 4

Metz : Budućnost 27:29 (14:15)

Skupina 1

Midtjylland : Larvik 22:26 (9:16)

Itxako Navarra : Györ 26:28 (13:14)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.