Šport
8 ogledov

Tiselj: "Vedno zahtevam le maksimum"

Krim Mercator Valcea liga prvakinj Stožice Boštjan Tacol
Rokometašice Krima Mercatorja so drugi del Lige prvakinj začele s porazom in slabo igro proti Valcei v Ljubljani. Popravni izpit bo na voljo v nedeljo ob 19. uri v Podgorici, kjer pa krimovke čaka bržčas najmočnejša ekipa skupine Budućnost. Kljub nesporno favoriziranim Črnogorkam pa Ljubljančanke obljubljajo borbeno predstavo in boj za zmago.

Krimovke so v soboto proti romunski Valcei pokazale slabo predstavo, predvsem v obrambi ni bilo zaznati prave agresivnosti. Trener Tone Tiselj, ki igralkam opraviči tehnične napake in zgrešene strele, pomanjkanja borbenosti pa ne, prevzema krivdo in pravi, da mu ni uspelo ustrezno psihološko pripraviti ekipe. Nov velik pokazatelj o "lakoti" ekipe bo že nedeljski obračun v Podgorici, kjer Krimovo vrsto čaka velik izziv v obliki Bojane Popović, Maje Savić, Katarine Bulatović, Dragane Cvijić in drugih. Krim ima z Budućnostjo v Ligi prvakinj polovičen izkupiček, na zadnjih obračunih pa so bile vedno boljše Črnogorke, ki so svojo kakovost dokazale z izjemnimi predstavami že v prvem delu tekmovanja, v prejšnjem kolu pa so slavile v Metzu.

"Zelo smo razočarani nad tem, kako se je odvila prva tekma. Zdaj gremo v goste k najkakovostnejši ekipi v skupini, in to v vseh pogledih – organizacijsko in igralsko. Budućnost je ekipa, ki letos resno kandidira za vrh Evrope. Mi pa se moramo ukvarjati predvsem z našo igro, ki je bila uvodoma res slabša, kot smo pričakovali, tudi dekleta so zelo razočarana. Vendar določene zadeve so se pač tako izšle. Dekleta so res slabo igrala predvsem v obrambi, meni pa jih v tem obdobju ni uspelo dvigniti na višjo raven. V Podgorici nimamo česa izgubiti, to bo lep ambient za igranje, najpomembneje pa je, da svojo kožo čim dražje prodamo," je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal Tiselj, ki verjame, da bo odnos do igre v nadaljevanju boljši. Kljub temu pa igralkam imperativa zmage v vroči dvorani Morača ne daje.

"Jaz nikoli od nobene ekipe nisem zahteval točk, zmage. Vedno sem zahteval le to, da dajo svoj maksimum. Če to naredijo, potem sem zadovoljen ne glede na rezultat. Ponavadi pa je tako, da če daš maksimum, potem tudi zmagaš. Kot sem rekel, mi nimamo česa izgubiti. Eno priložnost na poti proti polfinalu smo zapravili na tekmi z Valceo. Težko se je sicer vračati proti Budućnosti, ki je letos res suverena. V lanski sezoni so v klubu naredili veliko potezo, ko so eno ključnih igralk suspendirali zaradi kršitve klubskega pravilnika in s tem še bolj združili ekipo. Proti njej bomo mi poskušali čim dražje prodati svojo kožo in se pokazati v najboljši luči. Nikoli pa ne veš, kako se bo tekma odvila," pravi Tiselj.

Ta v svojih vrstah pogreša pravo vodjo, motivatorko na igrišču, podobno, kot je pri Valcei Luminita Dinu. Nekdanja krimovka je po sobotni tekmi tudi ošvrknila odnos slovenskih prvakinj do igre, očitala jim je pomanjkanje borbenosti in agresivnosti. "Te zadeve niso preproste. Za vse je potreben čas. Imamo določene igralke, ki imajo kakovost. Gre pa pri tem tudi za neko življenjsko zrelost, za željo. Seveda pa se morajo vse zadeve tudi 'poklopiti'. Če govorimo o vratarkah ... Naša Jelena Grubišić je ena najmlajših vratark na vrhunski ravni in ona bo gotovo iz leta v leto boljša. Mislim, da je v perspektivi lahko ona nova Luminita," o morebitni vodji ekipe pravi Tiselj.

Prav Grubišićeva bo skupaj z Andreo Penezić in Barbaro Varlec-Lazović sestavljala jedro Krimove ekipe tudi v prihodnje, saj vse tri ostajajo v klubu (vodstvo kluba se namreč ozira tudi že v prihodnjo sezono, ko bo ekipa doživela še nekaj kadrovskih sprememb), pred sobotno tekmo pa hrvaška vratarka pravi, da bodo naredile vse, da dobijo dve točki na enem od gostovanj, prvo je na sporedu že čez nekaj dni. Tekmo v Podgorici bosta sodila Madžara Mikos Andorka in Robert Hucker.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.