Slovenki na stopničkah!

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Lampičeva in Urevčeva tretji v Dresdnu, zmagali Švicarki.
Oglej si celoten članek

Anamarija Lampič in Eva Urevc sta v finalu ekipnega sprinta za svetovni pokal v smučarskem teku v Dresdnu zasedli tretje mesto. Zmagali sta Švicarki Nadine Fähndrich in Laurien van der Graaff, tri desetinki sta zaostali Rusinji Julija Stupak in Natalija Neprjajeva, Slovenki sta bili tretji z 1,1 sekunde zaostanka.

Janez Lampič in Luka Markun sta končala po prvem nastopu. V prvi polfinalni skupini sta bila 12., predzadnja.

Precejšnji del ženskega ekipnega finala, ki je tako kot že prejšnja postaja pokala v Švici minil brez skandinavske udeležbe, so bile ekipe zelo poravnane. Presenetljivo je bila dolgo na čelu Kitajska. Slovenkama je v predajah uspelo, da sta se izognili večjim zapletom in s tem možnostim padca.

Prva odločitev je padla v osmi predaji, v kateri je Neprjajeva potegnila v ospredje. Prva ji je uspela slediti Fähndrichova, takoj za njo je bila Lampičeva.

Slovenska predzadnja predaja je bila uspešna in Urevčeva je šla na pot prav tako kot tretja, a ji je tesno sledila Američanka Hannah Halvorsen. V boju za zmagovalni oder je tedaj ostala le še Češka, a z nekaj dodatnega zaostanka za prvo četverico, v kateri je imela Rusija že nekaj metrov naskoka.

Julija Stupak si je v zadnji predaji nato pritekla že lepo prednost, ki pa ni zadostovala za zmago. V ozadju je prav v zadnjem krogu silovito pospešila Fähndrichova, Lampičeva ni takoj odgovorila in Švicarka je za zmago v zaključku prehitela še Neprjajevo.

Smola Anamarija Lampič kljub zlomljeni palici na stopničke!

Tretje mesto Lampičeve ni bilo ogroženo, Američanki sta bili na koncu skoraj dve sekundi za Slovenkama, ki sta si finalni nastop zagotovili z drugim časom prvega polfinala. Nadine Fähndrich in Laurien van der Graaff sta bili za desetinko sekunde hitrejši.

Lampičeva je lani na svetovnem prvenstvu v Seefeldu osvojila srebrno medaljo, a tedaj s sedaj že tekmovalno upokojeno Katjo Višnar. V Dresdnu je tokrat Urevčeva prvič v karieri stopila na zmagovalni oder v pokalu, v katerem je Slovenija drugič zabeležila uvrstitev med prvo trojico na ekipnih tekmah. Že pred desetletjem sta bili v Ribinsku drugi Višnarjeva in Vesna Fabjan, ki je pred to zimo prav tako končala športno pot.

Med tekači je v ekipnem finalu Dresdna v troboju slavila Rusija, Aleksander Boljšunov in Gleb Retivih sta bili slabi dve desetinki sekunde pred Francozoma Richardom Jouvejem in Lucom Chanavatom, tretja sta bila Italijana Federico Pellegrino in Francesco de Fabiani s tremi desetinkami zaostanka.

Svetovni pokal se bo nadaljeval s 16. izvedbo prestižne novoletne turneje. Začela se bo 1. januarja v Münstertalu ter končala 10. januarja po osmih etapah z vzponom na Alpe Cermis.

Na turneji naj bi nastopile tudi reprezentance Norveške, Švedske in Finske, ki jih ni bilo konec prejšnjega tedna v Davosu in tudi tokrat v Nemčiji.

 

* Izidi, ekipni sprint:
- moški, 7,8 km:
 1. Rusija 1                       15:01,1
(Aleksander Boljšunov, Gleb Retivih)
 2. Francija 1                        +0,l
(Richard Jouve, Luca Chanavat)
 3. Italija 1                          0,3
(Federico Pellegrini, Francesco de Fabiani)
 4. Francija 2                         6,0
 5. Švica 1                            6,7
 6. Rusija 2                           7,8
...
- izpadla v polfinalu:
. Slovenija
(Janez Lampič, Luka Markun)

- ženske, 7,8 km:
 1. Švica 1                       16:38,34
(Nadine Fähndrich, Laurien van der Graaff)
 2. Rusija 1                          +0,3
(Julija Stupak, Natalija Neprjajeva)
 3. Slovenija                          1,1
(Anamarija Lampič, Eva Urevc)
 4. ZDA 1                              3,0
 5. Češka 1                            3,2
 6. Švica                             10,9
...
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.