Slovenki po pravi drami postali srednjeevropski prvakinji

Foto: Max Mauthner
Foto: Max Mauthner
Živa Javornik in Maja Marolt sta novi srednjeevropski prvakinji.
Oglej si celoten članek

V avstrijskem Innsbrucku se je v minulih dneh v sklopu avstrijskega državnega prvenstva v odbojki na mivki odvil tudi mednarodni turnir MEVZA. Srednjeevropski prvakinji sta postali slovenski odbojkarici Živa Javornik in Maja Marolt.

Na enem osrednjih trgov v avstrijskem mestu so odbojkarski sladokusci imeli kaj videti na igriščih, ob tem pa lahko uživali tudi v pestrem spremljevalnem programu. Slovenska dvojica, sicer druga nosilka turnirja, je s tekmovanjem začela v petek. V skupini B je uvodoma z 2:0 (16, 17) ugnala češki tekmici Krizova/Grancaiova, ki sta se v glavni del turnirja prebili skozi kvalifikacije, zgodaj popoldne pa z 2:0 (21, 16) še sedmo postavljeno ekipo, Madžarki Kun/Windisch.

Prvo mesto v skupinskem delu je Javnornikovo in Maroltovo neposredno popeljalo v sobotni četrtfinale, kjer sta se srečali z novo češko dvojico Dostalova M./Francova. Po precej prepričljivo dobljenem uvodnem nizu Slovenk (21:14) sta Čehinji v drugem vrnili udarec (21:17), po 48 minutah pa sta se zmagi vendarle veselili slovenski predstavnici, ki sta odločilen tretji niz dobili s 15:13.

Nedelja je prinesla odločilne obračune. V polfinalu je dvojica Javornik/Marolt po pravem trilerju odpravila Slovakinji Tokosova/Poszmikova. Prvi niz sta Slovenki dobili z 21:14, a sta Slovakinji nato izenačili z 21:17, v maratonskem tretjem nizu, ki se je končal z 22:20, pa se je tehtnica po 56 minutah igre vendarle nagnila na stran slovenskih odbojkaric.

V finalu ju je še drugič čakala madžarska dvojica Kun/Windisch. Ta je z 21:14 dobila prvi niz, a Slovenki se nista predali. Po izjemnem boju sta se oba naslednja niza končala na razliko - drugi s 23:21, tretji s 16:14.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.