Šport
4980 ogledov

Slovenki po pravi drami postali srednjeevropski prvakinji

Živa Javornik in Maja Marolt postali srednjeevropski prvakinji Max Mauthner
Živa Javornik in Maja Marolt sta novi srednjeevropski prvakinji.

V avstrijskem Innsbrucku se je v minulih dneh v sklopu avstrijskega državnega prvenstva v odbojki na mivki odvil tudi mednarodni turnir MEVZA. Srednjeevropski prvakinji sta postali slovenski odbojkarici Živa Javornik in Maja Marolt.

Na enem osrednjih trgov v avstrijskem mestu so odbojkarski sladokusci imeli kaj videti na igriščih, ob tem pa lahko uživali tudi v pestrem spremljevalnem programu. Slovenska dvojica, sicer druga nosilka turnirja, je s tekmovanjem začela v petek. V skupini B je uvodoma z 2:0 (16, 17) ugnala češki tekmici Krizova/Grancaiova, ki sta se v glavni del turnirja prebili skozi kvalifikacije, zgodaj popoldne pa z 2:0 (21, 16) še sedmo postavljeno ekipo, Madžarki Kun/Windisch.

Prvo mesto v skupinskem delu je Javnornikovo in Maroltovo neposredno popeljalo v sobotni četrtfinale, kjer sta se srečali z novo češko dvojico Dostalova M./Francova. Po precej prepričljivo dobljenem uvodnem nizu Slovenk (21:14) sta Čehinji v drugem vrnili udarec (21:17), po 48 minutah pa sta se zmagi vendarle veselili slovenski predstavnici, ki sta odločilen tretji niz dobili s 15:13.

Nedelja je prinesla odločilne obračune. V polfinalu je dvojica Javornik/Marolt po pravem trilerju odpravila Slovakinji Tokosova/Poszmikova. Prvi niz sta Slovenki dobili z 21:14, a sta Slovakinji nato izenačili z 21:17, v maratonskem tretjem nizu, ki se je končal z 22:20, pa se je tehtnica po 56 minutah igre vendarle nagnila na stran slovenskih odbojkaric.

V finalu ju je še drugič čakala madžarska dvojica Kun/Windisch. Ta je z 21:14 dobila prvi niz, a Slovenki se nista predali. Po izjemnem boju sta se oba naslednja niza končala na razliko - drugi s 23:21, tretji s 16:14.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice