Šport
577 ogledov

Prepričljiva zmaga Slovenk

ženska odbojkarska reprezentanca Piotr Sumara/Polska Siatkowka
Slovenske odbojkarice za konec kvalifikacij nadigrale Južno Korejo.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v 7. krogu kvalifikacijskega turnirja za nastop na olimpijskih igrah premagala Južno Korejo s 3:0 (13, 20, 23).

Slovenska reprezentanca je v Lodžu tako z zmago končala kvalifikacijski turnir. V zadnjem obračunu proti Južni Koreji, ki je do dvoboja zbrala dve točki, ni izgubila niza in tako z dvema zmagama, petimi porazi ter šestimi točkami osvojila šesto mesto v skupini C.

Slovenke so s sproščeno igro v prvih dveh nizih tekmice povsem nadigrale. Videti je bilo, da bodo Korejke doživele grd poraz, toda že v končnici drugega dela so varovanke Marca Bonitte popustile in dovolile tekmicam, da so se razigrale. Posledica tega je bila, da je bil tretji niz precej bolj izenačen, v njem sta se ekipi menjavali v vodstvu, v končnici pa je vendarle prevladala kakovostna prednost slovenskih igralk, Mija Šiftar v napadu in blok sta vendarle poskrbela, da se tekma ni nepotrebno podaljšala.

ženska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Piotr Sumara/Polska Siatkowka Piotr Sumara/Polska Siatkowka

Mlada slovenska vrsta je tako spet pokazala, da je pred njo lepa prihodnost, treba pa se bo znebiti predvsem nihanj v igri in padca zbranosti. Teh je bilo tudi v zadnjem obračunu. V prvem nizu, v katerem so tekmice dosegle vsega 13 točk sicer ne, v drugem pa že. Prvi je bil na začetku, ko so tekmice izničile prednost 5:1, drugi pa ob koncu, ko so iz -11 (11:22) prišle na -4. A na srečo je mučenje končala Iza Mlakar, ki je žogo poslala na zadnjo črto.

Šiftar, ki se je izkazala tudi s servisi, je bila z 12 točkami spet najučinkovitejša v slovenski vrsti, ki je kar 12 točk dosegla z bloki, pet jih je prispevala Nika Milošič, štiri pa Saša Planinšec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice