Šport
505 ogledov

Slovenija do zmage po petih nizih

Lorena Lorber Fijok Profimedia
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v šestem krogu olimpijskih kvalifikacij premagala Kolumbijo s 3:2 (17, -19, -24, 18, 11).

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v šestem krogu kvalifikacijskega turnirja skupine C za nastop na olimpijskih igrah vendarle dočakala prvo zmago. V Lodžu je po petih porazih in eni osvojeni točki tokrat s 3:2 premagala Kolumbijo.

Kolumbijke so bile na turnirju prve tekmice, ki proti slovenski vrsti niso bile favoritke, tudi sama tekma pa je pokazala, da je kakovost ekip približno enaka. Slovenke so zanesljivo dobile prvi in četrti niz, imele praktično dobljenega tudi tretjega, a so si z nezbranostjo zapletle položaj, potem ko po štirih, petih protinapadih niso izkoristile zaključne žoge, nato pa storile še dve napaki, pri odločilni je prišlo do nesporazuma pri sprejemu servisa.

A posledic nespretno in tudi nesrečno izgubljenega niza ni bilo, zbrale so se in prišle do preobrata. V napadu je bila spet razpoložena Mija Šiftar, k zmagi je prispevala 30 točk, od tega tri z asi in dve z blokoma, njeni servisi pa so tudi bili najbolj zaslužni za serijo, s katero so Slovenke zagotovile prvi niz. Iza Mlakar, ki se je na korektorskem mestu menjala z Evo Zatković, je k zmagi prispevala 12 točk, Nika Milošič se je izkazala s štirimi bloki.

"Zelo sem zadovoljna z današnjim rezultatom, vedno je lepo zmagati po petih nizih. Igra nam še preveč niha, ampak smo se dovolj dobro pripravile, da smo zmagale. Jutri želimo z boljšo igro to ponoviti," je po tekmi dejala blokerka Sara Planinšec.

"Mislim, da smo si zaslužile zmago, lahko bi osvojile tudi tri točke. Na začetku smo igrale dosti bolje kot tekmice, a so nato vzpostavile ravnotežje. A borile smo se dovolj dobro, da smo prišle do zmage. Jutri želimo končati turnir z novim uspehom," pa je izjavila Iza Mlakar.

V nedeljo bodo Slovenke turnir zaključile z dvobojem proti Južni Koreji, ki ima na lestvici dve točki, a je še brez zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice