Šport
230 ogledov

Izjemen začetek Slovenk, a je kasneje odločilo nekaj napak

ženska odbojkarska reprezentanca Epa
Slovenke se poslavljajo od evropskega prvenstva.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se od evropskega prvenstva poslavlja po predtekmovanju. V izjemno kakovostni predtekmovalni skupini A je s štirimi porazi in zmago proti Madžarski zasedla peto mesto, četrto, ki bi zagotavljalo napredovanje v osmino finala, so Slovenke dokončno zapravile na zadnji tekmi proti Ukrajinkam. Tekmo so izgubile z 1:3 (19, -23 -24, -17).

Ukrajinke so bile pred tekmo favoritinje, predvsem zaradi dejstva, da so na prvenstvu v Gentu gladko premagale gostiteljice, Belgijke. A sam začetek tekme je pokazal, da Slovenke niso brez možnosti. Po gladko dobljenem prvem nizu, v katerem so imele nekaj težav le ob koncu, so imele svoje priložnosti tudi v drugem in tretjem, a jih niso izkoristile, za kar je v prvi vrsti kriva nezbranost v končnicah. Oba omenjena niza so izgubile ob koncu, ko so storile nekaj nepotrebnih in tudi nesrečnih napak.

V drugem nizu se je Iza Mlakar pri izidu 23:23 dotaknila mreže, tekmice so nato izkoristile že prvo zaključno žogo, v tretjem nizu pa so Slovenke preveč oklevale s servisom, nepotrebno izgubile točko, nato pa prejele še as. Z zaostankom 1:2 je že bilo jasno, da za napredovanje nimajo več možnosti. Tako je padlo tudi nekaj motiva, kar so Ukrajinke v četrtem nizu znale izkoristiti.

Slovenke so sicer v prvih treh nizih pokazale zelo dobro predstavo, predvsem v obrambi. Blok je bil res na visoki ravni, z njim so dosegle 12 točk, nekoliko slabši je bil sprejem. Tudi nad servisom se selektor Marco Bonitta ne bo mogel pritoževati, nekoliko slabše je deloval napad. V njem je bila z 21 točkami najučinkovitejša Lorena Lorber Fijok, štiri z blokom, Iza Mlakar jih je dodala 14, Eva Zatković pa 13.

Eva Zatković | Avtor: Epa Epa

Mlada slovenska vrsta je na prvenstvu pustila soliden vtis. Nadigrala jo je le Srbija, medtem ko je Poljakinjam, predvsem pa Belgijkam in Ukrajinkam nudila dostojen odpor. Mnogi so mnenja, da bi se z nekaj več sreče pri žrebu zlahka uvrstila med najboljših 16 reprezentanc.

Slovenke v tej sezoni čakajo še olimpijske kvalifikacije.

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 22:21 24.avgust 2023.

    Mogoče se bo čudno slišalo, ampak naša mlada reprezentanca je začela tekmo izgubljati že v prvem nizu, pri vodstvu 20:10. Od tu dalje je igra in predvsem koncentracija naših le še padala, na drugi strani Ukrajink pa rastla! Sicer na ...prikaži več koncu na videz lahko dobljen prvi niz z 20:19 tega ne kaže ampak, če upoštevamo še začetek drugega niza in upoštevamo vodstvo Ukrajink s 3:0 in 5:2, lahko hitro ugotovimo, da so od rezultata 10:20 v prvem nizu, Ukrajinke dosegle 15 točk, naše pa le 7...

Sorodne novice