Šport
6238 ogledov

Slovenija tik pred evropskim prvenstvom ostala brez enega ključnih mož

Slovenija - Egipt Anže Petkovšek
Slovenski odbojkarji se bodo pred odhodom na evropsko prvenstvo konec tedna pomerili še na prestižnem Wagnerjevem memorialu.

Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco prihajajoči konec tedna čaka še zadnja priprava pred evropskim prvenstvom, ki se bo začelo 28. avgusta. Varovanci romunskega stratega Gheorgheja Cretuja bodo med 18. in 20. avgustom na Poljskem igrali na Wagnerjevem memorialu, kjer bosta poleg gostiteljev slovenska tekmeca še Italija in Francija.

Slovenski odbojkarji so se po nedavnih prijateljskih tekmah v Mariboru, kjer so premagali Egipt in Kamerun, na treninge vrnili v ponedeljek. V četrtek se bodo odpravili na Poljsko, kjer bodo prvič sodelovali na prestižnem memorialu Huberta Jerzego Wagnerja v Krakovu.

Slovenija - Egipt Pred EP Šport Prvi mož slovenske odbojke: "Nismo še rekli zadnje besede! Ta ekipa bo ..."

"Najbolj pomembno je, da bomo s turnirja odnesli čim več uigranosti in čim več težkih tekem. Za nami je težji del, zelo močne fizične priprave, zdaj pa na vrsto pride uigravanje, da pridemo v formo. Borba z najboljšimi ekipami na svetu nam bo dala nekaj več, da bomo prišli v najboljši ritem," je dejal bloker Sašo Štalekar.

Na turnirju štirih reprezentanc, ki so ga prvič organizirali leta 2003 v Olsztynu, so bili doslej najuspešnejši Poljaki, ki so zmagali desetkrat. Po dve zmagi imajo še Brazilija, Rusija in Nizozemska, po eno pa Italija, Nemčija in Bolgarija.

"Zelo dobro je, da se pred EP odigrajo tekme proti reprezentancam, ki jih potem lahko srečaš v osmini finala, četrtfinalu, polfinalu ... To bo še en test za nas, da vidimo v kakšnem stanju smo en teden pred EP. Upam, da bomo to najbolj izkoristili. Rezultat je vedno pomemben, vedno ko stopimo na igrišče poskušamo pokazati najboljšo igro in narediti vse za zmago. Osebno nam je rezultat vedno pomemben, če bomo pri tem še dobro igrali, pa toliko boljše," je dodal kapetan reprezentance Tine Urnaut.

Sebastijan Škorc Legendarni Slovenec: Šport "Vemo, kaj se napada ... Napada se zlato!"

"Pomembno je, da imamo prijateljske tekme na visoki ravni, saj prihajamo v zadnja dva tedna priprav. Najbolj pomembno je, da imamo intenzivne tekme. Zmaga je zmaga, ne glede na to, ali je pripravljalna tekma ali ne," pa je svoja mnenja o memorialu strnil selektor Cretu.

Ta bo kljub temu priložnost za igro ponudil tudi preostalim igralcem, ne le udarni postavi: "Vsi morajo igrati, začutiti pritisk, stopiti na igrišče in dobiti dober občutek pred EP. Zdaj so tudi mladi fantje pripravljeni, vedo, kako potekajo tekme, morajo biti le še sproščeni in igrati z užitkom," je še dodal romunski strateg.

Odbojkarji Slovenije bodo na EP v prvem delu igrali v Varni v Bolgariji. V predtekmovalni skupni bodo njihovi nasprotniki sogostitelji Bolgari, Hrvati, Finci, Španci in Ukrajinci, slednji bodo 30. avgusta prvi slovenski tekmec.

Slovenija - Egipt | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Na treningih trenutno sodeluje 14 odbojkarjev. V prihodnjem tednu se bo ekipi znova priključil Dejan Vinčić, ki si je na četrtkovi pripravljalni tekmi poškodoval gleženj. Izkušeni podajalec, ki se je na treningih reprezentanci zaradi okrevanja po operaciji komolca pridružil pred dvema tednoma, bo po odločitvi selektorja izpustil letošnje evropsko prvenstvo.

"Odločil sem se, da ga na bližajočem se tekmovanju ne bo v naši ekipi. S štabom smo preučili položaj in ocenili, da v tem trenutku Dejan še ne more prenesti vseh naporov tekem in ostalega, kar prihaja z visokim ritmom evropskega prvenstva," je za Odbojkarsko zvezo Slovenije povedal Cretu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • biserka5 15:20 18.avgust 2023.

    A se spet zgrinjajo temni oblaki nad reprezentanco🤔

Sorodne novice