Šport
1149 ogledov

Drevi slovo enega ključnih mož slovenske odbojkarske pravljice

Mitja Gasparini Profimedia
Tako odbojkarji kot odbojkarice drevi v Mariboru, slovo od reprezentančnega dresa Mitje Gasparinija.

Tako moška kot ženska odbojkarska reprezentanca bosta danes odigrali pripravljalni tekmo v Mariboru. V dvorani Tabor se bodo Slovenke ob 17.45 pomerile z Azerbajdžankami, medtem ko bo moška izbrana vrsta ob 20.15 izzvala Egipčane.

Obe reprezentanci se pripravljata na evropsko prvenstvo. Slovenke bodo prvo tekmo v belgijskem Gentu odigrale 18. avgusta proti Poljski, moški pa bodo prvič v bolgarski Varni dejavni 30. avgusta proti Ukrajini.

Mitja Gasparini | Avtor: Profimedia Profimedia

Še pred tem se bodo oboji nekajkrat predstavili na domačih tleh. Potem ko so Slovenke v sredo v Ljubljani premagale Azerbajdžanke s 3:1, bodo danes pred svojimi navijači v dvorani Tabor še enkrat izzvale iste tekmice.

Pred odhodom na evropsko prvenstvo, ki bo potekalo v Belgiji, Italiji, Nemčiji in Estoniji, bodo varovanke selektorja Marca Bonitte odigrale še obračuna s Hrvaško, in sicer 12. in 13. avgusta v Ljubljani.

Slovenska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Odbojkarska zveza Slovenije/Twitter Odbojkarska zveza Slovenije/Twitter

Slovenska moška reprezentanca, ki bo na EP v Bolgariji, Italiji, Severni Makedoniji in Izraelu branila srebro z zadnjega prvenstva, bo prav tako v Mariboru odigrala zadnji pripravljalni tekmi na domačih tleh pred odhodom v Varno. Danes jih v Mariboru čaka obračun z Egiptom, dan kasneje pa se bodo pomerili še proti Kamerunu (18.35).

Današnje dogajanje v Mariboru bo namenjeno tudi uradnemu slovesu Mitje Gasparinija od aktivnega igranja za slovensko reprezentanco. Devetintridesetletnik je za izbrano vrsto debitiral pri 19 letih in bil del vseh največjih uspehov zlate generacije slovenske odbojke.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice