Šport
97 ogledov

Slovenske odbojkarice v Ljubljani boljše od Azerbajdžank

Slovenska odbojkarska reprezentanca Odbojkarska zveza Slovenije/Twitter
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v Ljubljani na pripravljalni tekmi pred nastopom na evropskem prvenstvu premagala Azerbajdžan s 3:1 (-22, 14, 21, 12). Z istimi tekmicami se bodo varovanke italijanskega stratega na slovenski klopi Marca Bonitte pomerile tudi v četrtek v Mariboru.

Slovenske odbojkarice so zadnji del priprav na evropsko prvenstvo začele z odliko. S 3:1 v nizih so v Ljubljani premagale Azerbajdžan. Največ točk, 20, je dosegla Lorena Lorber Fijok, Maša Pucelj jih je dodala 10. V četrtek se bodo prav tako z Azerbajdžankami pomerile še v mariborski dvorani Tabor. Dvoboj se bo začel ob 17.45.

"Na splošno sem zelo zadovoljen, saj smo zmagali in igrali dobro, še posebej od drugega niza pa vse do konca tekme. Vendar pa se moram pogovoriti s svojo ekipo, saj zadnjih tekem ne začenjamo dobro, ne igramo na naši ravni, še posebej na servisu in tudi v napadu. Moram preveriti, zakaj se to dogaja in naslednje tekme moramo takoj začeti z igro na najvišji ravni," je za Odbojkarsko zvezo Slovenije dejal selektor Bonitta.

"Mislim, da smo v prvem nizu potrebovale nekaj časa, da smo še v živo videle, kako igrajo nasprotnice, in da se jim prilagodimo. Morda smo bile tudi nekoliko živčne. A v naslednjih treh nizih nam je steklo, naredile smo tisto, kar smo si zadale. Dobro smo igrale v bloku in obrambi in tudi v napadu nam je steklo. Igrale smo tako, kot smo se dogovorili," pa je dejala Maša Pucelj.

Pred odhodom na evropsko prvenstvo, ki bo potekalo v Belgiji, Italiji, Nemčiji in Estoniji, bodo Slovenke odigrale še obračuna s Hrvaško, in sicer 12. in 13. avgusta v Ljubljani.

Prva tekma na EP v Gentu pa Slovenke čaka proti Poljski 18. avgusta. V skupini A igrajo še domačinke Belgijke, Madžarke, Srbkinje in Ukrajinke.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.