Šport
1348 ogledov

V napeti končnici Slovenke potegnile kratko

Slovenija - Azerbajdžan
1/9
Anže Petkovšek
Slovenske odbojkarice so se drugič v dveh dneh pomerile z istimi tekmicami.

Ženska odbojkarska reprezentanca Slovenije je na pripravljalni tekmi pred bližnjim evropskim prvenstvom danes v Mariboru izgubila z Azerbajdžanom (2:3). To je bila za slovensko izbrano vrsto že druga tekma proti Azerbajdžankam, v sredo so Slovenke v Ljubljani slavile s 3:1.

Danes so se izbranke italijanskega stratega na slovenski klopi Marca Bonitte preselile v Maribor, kjer je bila ta tekma del odbojkarskega spektakla, kot so pri domači zvezi poimenovali dvojni spored - zvečer je bila namreč v dvorani Tabor na vrsti še prijateljska tekma moške reprezentance proti Egiptu, na njej se je reprezentančno upokojil Mitja Gasparini.

Odbojkarice so dvoboj z Azerbajdžankami začele zanesljivo, povedle z 9:6 in prednost v uvodnem nizu vseskozi zadržale. V drugem nizu so slovenske hitro zaostale (10:12) in potem niso mogle več priti blizu tekmicam, ki so niz dobile s 25:20. V tretjem so gostiteljice odgovorile s podobno mero in brez večjih težav zmagale s 25:17, bolj izenačen pa je bil spet četrti niz. Slovenke so se približale na 19:21, a nazadnje izgubile z 22:25.

Odločal je peti niz, v katerem so se gostiteljice že znašle v velikem zaostanku (8:12), a so se še vrnile in izenačile na 13:13. V končnici so bile spet bolj zbrane Azerbajdžanke in na koncu slavile s 16:14.

Pri Sloveniji je bila z 20 točkami najuspešnejša Iza Mlakar, eno manj je dodala Lorena Lorber Fijok, po 12 pa srednji blokerki Saša Planinšec in Mirta Velikonja Grbac.

Še dva testa

Pred odhodom na evropsko prvenstvo, ki bo potekalo v Belgiji, Italiji, Nemčiji in Estoniji, bodo Slovenke odigrale še dve prijateljski tekmi, s Hrvaško se bodo pomerile 12. in 13. avgusta v Ljubljani.

Prva tekma na EP v Gentu pa Slovenke čaka proti Poljski 18. avgusta. V skupini A igrajo še domačinke Belgijke, Madžarke, Srbkinje in Ukrajinke.

Prijateljska tekma:

Slovenija - Azerbajdžan 2:3 (16, -20, 17, -22, -16)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice